Ana içeriğe atla

PJAK: İran rejimi Rojhelat’ta kapsamlı operasyon başlattı

PJAK: İran rejimi Rojhelat’ta kapsamlı operasyon başlattı
PKK’nin Rojhelat yapılanması PJAK’ın askeri kanadı YRK Komutanlığı, İran rejim güçlerinin Merivan, Çilçeme ile Diwandere'de geniş kapsamlı bir operasyon başlattığını açıkladı.
posted onJune 23, 2020
noyorum

PKK’nin Doğu Kürdistan (Rojhelat) yapılanması olan PJAK’ın askeri kanadı YRK Komutanlığı, İran İslam Cumhuriyeti Devrim Muhafızları (Pasdaran) güçlerinin Merivan, Çilçeme ile Diwandere alanlarında geniş kapsamlı bir operasyon başlattığını açıkladı.

Yazılı açıklama yapan YRK Komutanlığı, İran rejimi Pasdaranlarının 18 Haziran tarihinde Sine ve Hemedan'dan Meriwan ile Diwandere'ye güç yığdığını, bu güçlerini Tewekulan, Agce, Gogce, Nergiselle, Qemçiyan, Deregawan, Kani Temrxan ve Şaqella alanlarındaki  okul ve camilere yerleştiğini belirtti.

YRK Pasdaranların  bu bölgelerde birçok seyyar askeri üs kurduğunu ve bu bölgelerin halkın giriş ve çıkışına yasak getirildiğini bildirdi.

Açıklamada Çilçeme, Dubra ile Sultan'daki yaylalarında yaşayan halkının zorla bölgeden uzaklaştırıldığı ve bölgede askeri operasyon başlattığı belirtildi.

Keşif uçuşları ve bombardıman

İran rejimi ile çatışmasızlık üzerine anlaştığı yönünde eleştirilere maruz kalan PKK’nin Rojhelat yapılanmasının askeri kanadı olan YRK açıklamasında, İran rejimine ait keşif uçaklarının 22 Haziran gecesi 01:00-05:00 saatleri arasında Meriwan'ın Sultan dağı ile Diwandere'nin Dubra dağları üzerinde keşif uçuşları gerçekleştirdiği de belirtilerek devamla aynı günün sabahında  İran rejim güçlerinin havan, tank, katyuşa ile kobra helikopterleri ile bölgeyi bombaladığı ifade edildi.

Daha sonra Gogce köyü çevresinde operasyona başlayan İran güçlerinin Durba ve çevredeki tepelere yerleştiği bilgisinin paylaşıldığı açıklamada, bölgedeki operasyonun devam ettiği aktarıldı.