Ana içeriğe atla

Türk devleti Şengal, Maxmur ve Qandil’e saldırdı

Türk devleti Şengal, Maxmur ve Qandil’e saldırdı
Türk savaş uçakları Şengal, Maxmur ve Qandil’e yönelik hava saldırısı düzenledi. Saldırıda bir kişinin yaralandığı bildirilirken bombardıman sonucu yangınlar çıktığı aktarıldı.
posted onJune 15, 2020
noyorum

Türk devleti dün gece saatlerinde Şengal, Maxmur ve Qandil’e hava saldırısı düzenledi. Türk savaş uçaklarının gerçekleştirdiği hava saldırısında hayatını kaybedenlerin olup olmadığıyla ilgili şimdiye kadar herhangi bir bilgiye ulaşılamadı ancak Sinune Hastanesine bir yaralının götürüldüğü bildirildi.

Türk savaş uçaklarının Şengal’deki bombardımanından doyalı yangınlar meydana geldiği aktarılırken Türk savaş uçaklarının bölgedeki keşif uçaklarının da devam ettiği belirtildi. İşgalci Türk devletinin savaş uçaklarının Maxmur’da da alçak uçuşlar yaparak halkı korkutmaya çalıştığı aktarıldı.

Türk devletinin eş zamanlı gerçekleştirdiği hava saldırılarıyla ilgli Irak merkezi hükümeti, Kürdistan Bölge Yönetimi ve Maxmur Kampı’ndan sorumlu Birleşmiş Milletler’den (BM) şu ana kadar herhangi bir açıklama yapılmadı.

K24’e konuşan Sınune Hastanesi Müdürü de uçakların bölgedeki bazı hedeflere yönelik 15 kez bombardıman yaptığını ve hastaneye bir yaralının getirildiğini söyledi.

Türk Savunma Bakanlığı ise PKK’ye yönelik Şengal, Qereçox, Qandil, Zap, Avaşin Basyan ve Xakurk'a yönelik hava operasyonu düzenlendiğini bildirdi.