Ana içeriğe atla

Dünya Bankası: Coronavirüs, 100 milyon insanı aşırı yoksullaştırabilir

Dünya Bankası: Coronavirüs, 100 milyon insanı aşırı yoksullaştırabilir
Dünya Bankası’nın bu ay revize ettiği Küresel Ekonomik Beklentiler raporunda, Coronavirüs salgınının etkileri nedeniyle küresel ekonominin bu yıl yüzde 5,2 küçülebileceği ve 70 ile 100 milyon insanın aşırı yoksullaşabileceği uyarısı yapıldı.
posted onJune 10, 2020
noyorum

Dünya Bankası’nın bu ay revize ettiği Küresel Ekonomik Beklentiler raporunda, yeni tip Coronavirüs (Covid-19) salgınının etkileri nedeniyle küresel ekonominin bu yıl yüzde 5,2 küçüleceği tahmin edildi. 

Raporda, son 80 yılın en kötü resesyonunun yaşayacağı ve bu durumun 2020’de 70 ile 100 milyon insanı aşırı yoksulluğa itebileceği bildirildi.

Rapora göre aşırı yoksul ülkelerde ekonomik büyüme beklenmezken, bu da aşırı yoksulluğun 2021’de de yüksek seviyelerde kalacağı anlamına geliyor.

Dünyadaki yoksul nüfusun üçte birinden fazlasına ev sahipliği yapan Nijerya’da yüzde 0.8, Hindistan’da yüzde 2.1 ve Kongo Demokratik Cumhuriyeti’nde yüzde 0.3 oranında gayri safi yurt için hasıla (GSYİH) büyüme oranı bekleniyor.

Raporda, söz konusu üç ülkede nüfus artış hızına dikkat çekilerek, tahmin edilen GSYİH büyüme oranlarının yoksulların sayısında sürdürülebilir bir düşüş sağlamak için yeterli olmadığı vurgulandı.

Rapor ayrıca, Coronavirüs salgını neticesinde Güney Asya bölgesinde yoksul insan sayısında artış yaşanabileceği konusunda uyardı.

Yoksulluk sınırının altında (günde 3,20 dolardan daha az bir parayla yaşayan) olması beklenen 176 milyon insanın üçte ikisini Güney Asya’da yaşayanlar oluşturuyor.