Ana içeriğe atla

Soran Axter Semiri işkenceyle öldürüldü: PJAK suçlanıyor

Soran Axter Semiri işkenceyle öldürüldü: PJAK suçlanıyor
PKK’nin Rojhelat yapılanması PJAK’ın Rojhelat’ın Hewraman kentine bağlı Ruwar köyünde Soran Axter Semir isimli bir Kürdü işkence ederek öldürdüğü iddia edildi. PJAK ise iddialara karşı çıkarak, Semiri’nin öldürülmesiyle hiçbir ilişkilerinin olmadığını savundu.
posted onJune 8, 2020
noyorum

PKK’nin Doğu Kürdistan (Rojhelat) yapılanması PJAK’ın Hewraman’a bağlı Ruwar köyünde Soran Axter Semir isimli bir Kürdü işkence ederek öldürdüğü iddia edildi. PJAK ise iddialara karşı çıkarak, Semir’in öldürülmesiyle hiçbir ilişkilerinin olmadığını savundu.

AVATODAY’in ulaştığı ve isimlerini açıklamaya çekinen Ruwar köyünden kaynaklar, Soran Axter Semir’in de ailesiyle birlikte, geçim imkanları olmamasından dolayı birçok Ruwarlı aile gibi kentlere göç ettiğini ancak bölgede bir barajın yapılması ardından hayvancılık yapmak amacıyla Ruwar köyüne geri geldiğini söyledi.

PJAK’ın bölge sakinlerine yönelik tutumundan rahatsız olduklarını dile getiren köy sakinlerinden bir genç ise Soran Axter Semir’in öldürülmesi olayıyla ilgili şunları söyledi:

“Soran öldürülmeden 2 gün önce Meriwan’da iki arkadaşı ile birlikteyken gelen telefondan kendisinden pil istendi. Otomobil için zor bir yol olmasına karşın amcasıyla yola çıkıp dağda kendilerine ulaşıyorlar. Ancak onları karşılayanlar, amcasını geri gönderiyor. Amcası geri yola çıktıktan bir müddet sonra silah sesleri duyuyor. Amca, silah seslerinden sonra geri gittiğinde, kendisini işkence edildikten sonra 6 kurşunla öldürüldüğünü görüyor. Olayın ardından İran rejimi İstihbaratı İtlaat, Soran’ın iki arkadaşını yakalıyorlar ve hala nerede oldukları bilinmiyor.”

PJAK: Olayla ilgili hiçbir ilişiğimiz yok

Pjak

 

PJAK ise Konuyla ilgili yaptığı açıklamada Soran Axter Simir’in öldürülmesiyle hiçbir ilgilerinin olmadığını, Soran’ın kendi güçleri tarafından öldürülmediği savundu.

Ancak birçok bölge sakini sosyal medya üzerinden olayın PJAK tarafından gerçekleştirildiğine yönelik paylaşımlarda bulunarak PJAK’ı kınadı.

Soran Axter Semir’in öldürülmesi olayını ilk olarak bölge sakinlerinden Dilşad İnayeti kendi Facebook hesabından paylaşarak gündeme getirmişti.

 İnfaz edilen gencin aile ve akrabaları PJAK’ın bölgedeki Kolber ve çalışan herkesten zorla vergi topladığını, bunun da ciddi huzursuzluk yarattığını belirterek bölgelerinde PJAK’ı istemediklerini söylediler. Soran’ın elleri arkada bağlı her iki ayağı kırık ve 6 kurşun sıkılarak infaz edilmesini asla hak etmediğini ifade eden ailesi ve akrabaları, “PJAK’ın hedefi düşman İran rejimi, Pasdaranlar ve İtlaat güçleri olmalıdır” diye belirttiler.