Skip to main content

همچنان یک‌هزار و ۱۵۰ کشتی در خلیج فارس گیر افتاده‌اند

همچنان یک‌هزار و ۱۵۰ کشتی در خلیج فارس گیر افتاده‌اند
posted onJune 26, 2026
nocomment

بر اساس برآورد شرکت «آلیانس»، بزرگترین شرکت بیمۀ آلمان، با وجود توافق اولیه ایران و آمریکا برای پایان جنگ، نزدیک به یک‌هزار و ۱۵۰ کشتی همچنان در خلیج فارس گیر افتاده‌اند.

این شرکت بیمه، مجموع ارزش این کشتی‌ها و محموله‌هایشان را در حدود ۱۲۵ میلیارد دلار تخمین می‌زند.

یوستوس هاینریش، یکی از کارشناسان ارشد بخش تجاری بیمۀ آلیانس، با تأکید بر این‌که «کشتی‌رانی در این جنگ به گروگان گرفته شد»، می‌گوید حتی اگر شرایط تنگۀ هرمز به حال عادی بازگردد، خروج این تعداد کشتی از منطقه و انتقال محموله‌های آنها به مقاصد نهایی، هفته‌ها طول خواهد کشید.

با وجود توافق اولیۀ ایران و آمریکا، شرکت‌های کشتی‌رانی همچنان سطح خطر در منطقۀ خلیج فارس را بالا ارزیابی می‌کنند.

چند روز پیش و به‌دنبال بالاگرفتن مجدد درگیری‌ها در لبنان، ایران بار دیگر از بستن تنگۀ هرمز خبر داد؛ موضوعی که گرچه چندان طول نکشید، اما به نگرانی‌های شرکت‌های کشتی‌رانی دامن زد.

به گفتۀ یوستوس هاینریش سازمان‌های بین‌المللی کشتی‌رانی و مالکان آلمانی کشتی‌ها هنوز قادر به ارزیابی دقیق خطرات متوجه شناورها و خدمه‌شان نیستند و در نتیجه، «تا زمانی که شرایط همین‌گونه باشد، کشتی‌ها لنگرگاه‌های خود را ترک نخواهند کرد».

این کارشناس ارشد بیمۀ دریایی با اشاره به این‌که ۲۰ و ۲۵ درصد از محموله‌های نفت و گاز مایع جهان از تنگۀ هرمز عبور می‌کند، ایران را دارای اهرم فشاری موثر و کارساز می‌داند.