Skip to main content

برگزاری مراسم گرامیداشت یادوخاطرەی فعالین محیط زیست جانباخته کوردستانی در ایلام 

posted onSeptember 6, 2025
nocomment

بنابر گزارشات رسیده به آواتودی، روز جمعه، ۱۴ مرداد ۱۴۰۴، مراسم چهلمین روز جان‌باختن شهیدان محیط‌زیست استان سنندج در پارک «چیا‌سەوز» ایلام برگزار شد.

در این آیین کوردستانی که با حضور پرشمار فعالان و دوستداران محیط‌زیست کورد و جمعی از کنشگران مدنی همراه بود، یاد و خاطره این جان‌باختگان گرامی داشته شد.

شرکت‌کنندگان با تأکید بر فداکاری این جوانان که در راه حفاظت از جنگل‌ها و طبیعت کوردستان جان خود را از دست دادند، از تداوم راه آنان سخن گفتند و زاگروس را سرمایه‌ای مشترک برای نسل‌های آینده کوردستان توصیف کردند.

در بخشی از مراسم، بیانیه‌ای توسط گروه‌های زیست‌محیطی قرائت شد که در آن بر ضرورت تأمین امکانات ایمنی و پشتیبانی برای داوطلبان مهار آتش‌سوزی‌ها و همچنین توجه بیشتر مسئولان به بحران‌های زیست‌محیطی منطقه تأکید شده بود.

در پایان نیز به نشانه ادای احترام، درختی در محوطه پارک «چیا‌سەوز» ایلام توسط انجمن‌های زیست‌محیطی کاشته شد.

قابل ذکر است ریبین گورانی، جوانی دلسوز و فداکار اهل مریوان که در جریان مهار آتش‌سوزی جنگل‌های این منطقه به شدت زخمی شده بود، روز جمعه ۱۴مردادماه بر اثر شدت جراحات و مشکلات تنفسی جان خود را از دست داد.