Skip to main content

Abdulkadir Selvi: Rojava’ya operasyon Kurban Bayramı’ndan saatler sonra

Abdulkadir Selvi: Rojava’ya operasyon Kurban Bayramı’ndan saatler sonra
posted onJune 19, 2022
nocomment

Türkiye hükümetine yakın gazetecilerden Abdulkadir Selvi, Rojava’ya yönelik olası askeri operasyonun Kurban Bayramı’ndan “saatler sonra” yapılacağını ileri sürdü.

Türkiye’nin Güneybatı Kürdistan’a (Rojava) olası askeri operasyonunu Hürriyet gazetesindeki köşesine taşıyan Abdulkadir Selvi, "Kurban Bayramı’ndan sonra operasyon için artık günler değil, saatler sayılı diyebiliriz" iddiasında bulundu.

Rojava’ya operasyon için Kürdistan Bölgesi’nde PKK’ye karşı sürdürülen Pençe-Kilit operasyonunun tamamlanmasının beklendiğini belirten Selvi, "Tel Rıfat ve Münbiç operasyonlarının eşzamanlı olarak başlayacağı ifade ediliyor. Ama öncelikle Pençe-Kilit operasyonunun tamamlanmasını beklemek gerekiyor. TSK hazırlıklarını tamamlamadan harekâtı başlatmaz. O nedenle Kurban Bayramı’na dikkat etmek gerekiyor. Kurban Bayramı’ndan sonra operasyon için artık günler değil, saatler sayılı diyebiliriz" ifadeleri kullandı.

Türk yetkililer son dönemde Rojava’ya yönelik askeri operasyon tehditlerini yoğunlaştırıyor. 

Erdoğan 9 Haziran’da yaptığı açıklamada, “Ülkemizin sınırları dibinde terör koridorları kurulmasına asla izin vermeyeceğimizi, bunun için güvenlik hattımızın eksik kalan kısımlarını mutlaka tamamlayacağımızı burada bir kez daha ifade etmek istiyorum. Hiçbir gerçek müttefikimizin ve dostumuzun da ülkemizin bu meşru güvenlik kaygılarına karşı çıkmayacağını, bilhassa da tercihini terör örgütlerinden yana kullanmayacağını umut ediyoruz” demişti.