Skip to main content

Türkiye’den PKK’ye yönelik geniş kapsamlı “Pençe-Kilit Operasyonu” 

Türkiye’den PKK’ye yönelik geniş kapsamlı “Pençe-Kilit Operasyonu” 
posted onApril 18, 2022
nocomment

Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK), Güney Kürdistan’nın Metina, Zap ve Avaşin bölgelerindeki PKK pozisyonlarına yönelik karadan ve havadan geniş kapsamlı operasyon başlattığını duyurdu.

Türkiye, Kürdistan Bölgesi’ndeki PKK pozisyonlarına yönelik bir süredir beklenen askeri operasyonlarına bir yenisini daha ekledi.

Millî Savunma Bakanlığı’nın (MSB), Twitter hesabından yapılan açıklamada, “Irak’ın kuzeyinden halkımıza ve güvenlik güçlerimize yönelik terör saldırılarını bertaraf etmek ve hudut güvenliğimizi sağlamak maksadıyla terör hedeflerine yönelik kahraman Türk Silahlı Kuvvetlerimiz, bu gece itibarıyla Pençe Kilit Operasyonu’nu başlatmıştır” denildi.

Metina, Zap ve Avaşin-Basyan bölgelerinin önce havadan vurulduğu, daha sonra askeri birliklerin karadan bölgeye intikal ettiği belirtilen açıklamada, operasyonun planlandığı şekilde devam ettiği ifade edildi.

Operasyon hakkında bir açıklama da PKK’nin askeri kanadı Halk Savunma Güçleri’nden (HPG) geldi.

Türkiye’nin “Zap bölgesindeki Şikefta Birîndara, Kurojaro ve Çiyayê Reş alanlarına yönelik işgal saldırısı başlattığını” açıklayan HPG, bölgenin yoğun bir şekilde bombalandığını, helikopterler ile indirme yapılmaya çalışıldığını kaydetti.

Operasyonun güney hattından başlatıldığını ileri süren HPG, “Zap’a yönelik saldırı kuzey hattından değil, Güney’den; yani Bamernê-Amediye hattından uçarak Şêladizê üzerinden Zap bölgesine saldırıyor” diye belirtti.

Türkiye, 28 Mayıs 2019 tarihinden bu yana Kürdistan Bölgesi’ndeki PKK pozisyonlarına yönelik “Pençe” adıyla havadan ve karadan askeri operasyonlar dizisi gerçekleştiriyor.