Skip to main content

İçinden 1.3 ton kokain çıkan Türk uçağının tek yolcusu cezaevinde öldü 

İçinden 1.3 ton kokain çıkan Türk uçağının tek yolcusu cezaevinde öldü 
posted onOctober 28, 2021
nocomment

  
Uzun yıllar Türkiye Cumhurbaşkanlığı ve Başbakanlık uçağı olarak kullanılan ve bir şirkete satıldıktan sonra Brezilya’da 24 valiz kokainle yakalanan “ATA” uçağı Brezilya polisine tahsis edildi. Uçaktaki tek yolcunun ise cezaevinde öldüğü açıklandı. 
 
Brezilya güvenlik güçleri Ağustos ayında Sao Paulo Lopes Havaalanı’nda, Brüksel’e gitmek üzere olan TC-GVA özel jetine düzenlediği baskında 1.3 ton kokain ele geçirmiş uçaktaki İspanyol tek yolcu Angel Alberto Gonzales Valdes ile Türkiye vatandaşı uçak pilotu V.T tutuklanmıştı.  
 
Uçağın sahibi Türk şirketi ACM Air, yakalanan kokainler ile bir ilişkilerinin olmadığını belirterek, Brezilya makamlarından uçağın iadesini talep etmişti ancak, Brezilya mahkemesi farklı bir kararla uçağı Brezilya polisine tahsis etti.  
 
Sözcü gazetesinin haberine göre, uçağın sahibi olan Türk ACM şirketi tarafından açılan başka bir dava devam ettiği için jetin satılarak elden çıkarılması kararının verilmediği kaydedildi. 
 
Türk mürettebat haricinde uçaktaki tek kişi, İspanyol yolcu Angel Alberto Gonzales Valdes'in de öldüğü açıklandı. Türk pilot V.D. ile birlikte tutuklanan 60 yaşındaki Valdes'in hastanede kanserden öldüğü ileri sürüldü. 
 
Angel Valdes, tutuklanmasından yaklaşık yirmi gün sonra 24-31 Ağustos tarihleri arasında Fortaleza Genel Hastanesi'ne kaldırıldı. Burada yapılan tedavinin ardından taburcu edilen Valdes'in durumunun yeniden ağırlaştığı ve yeniden hastaneye kaldırıldığı belirtildi. Angel Valdes, resmi kayıtlara göre 24 Ekim Pazar günü metastaz nedeniyle hastanede öldü. 
 
Federal Mahkeme Hakimi Danilo Fontenele Sampaio Cunha, 25 Ekim tarihli kararında, ölüm nedeninin araştırılması için Ceara Üniversitesi veya Ceara Adli Tıp'tan rapor istedi.