Skip to main content

İran’dan Doğu Kürdistanlı partilere bir tehdit daha 

İran’dan Doğu Kürdistanlı partilere bir tehdit daha 
posted onSeptember 19, 2021
nocomment

İran Genelkurmay Başkanı Muhammed Bakıri, geçen hafta Federe Kürdistan Bölgesi’ne yönelik başlattıkları saldırıların, Doğu Kürdistanlı partileri “yok edene kadar” devam edeceği tehdidinde bulundu.
 

İran resmi haber ajansı IRNA’nın bildirdiğine göre, katılmış olduğu bir törende bir kez daha Doğu Kürdistanlı partileri tehdit eden Bakıri, Kürdistan Bölgesel Yönetimi’nin İran’ın “uyarılarını dikkate almadığını”, Irak’ın da ABD varlığı nedeniyle zafiyet gösterdiğini söyledi.

Bütün bu sebeplerden dolayı, Doğu Kürdistanlı partilerin İran’a yönelik aktif eylemleri ile karşı karşı karşıya kaldıklarını belirten Bakıri, bu eylemlerin ABD, İsrail ve bazı Arap ülkeleri tarafından genişletilmek istendiğini ileri sürdü.

Kürdistan hükümetinden, Doğu Kürdistanlı partilerin kamp kurmasına, toplantı ve askeri eğitim yapmasına ve İran’a saldırılar düzenlemesine izin vermemesini yineleyen İranlı komutan, aksi takdirde geçen hafta başlayan askeri operasyonların Doğu Kürdistanlı partileri “yok edene kadar” devam edeceği tehdidinde bulundu.

İran Devrim Muhafızları Kara Kuvvetleri Komutanı Muhammed Pakpur da önceki hafta Doğu Kürdistanlı partilerin Federe Kürdistan Bölgesi’nde bulunan kamplarını vuracaklarını söylemiş, ardından Erbil’in kuzeydoğusunda yer alan Sidekan, Çoman, Balekayeti sınır bölgeleri uçak ve toplarla bombalanmıştı.