Skip to main content

Türkiye’nin sınır dışı ettiği 8 Doğu Kürdistanlıdan haber alınamıyor

 Türkiye’nin sınır dışı ettiği 8 Doğu Kürdistanlıdan haber alınamıyor
posted onSeptember 15, 2021
nocomment


Türkiye’nin Suriye’ye sınır dışı ettiği Doğu Kürdistanlı (Rojhilat) 8 Kürtten 16 gündür haber alınamıyor. 8 mültecinin tamamının Kirmaşan’ın Paveh kentinden olduğu öğrenildi.

Avrupa’ya gitmek üzereyken Türkiye’de yakalanan ve İran’a teslim edilmemek için Suriyeli olduklarını belirttikten sonra Suriye’nin Azez kentindeki paramiliter gruplara teslim edilen 8 Doğu Kürdistanlının akıbeti bilinmiyor.

Edinilen bilgilere göre, Avrupa’ya gitmek için insan kaçakçılarına, her birinin 12 bin dolar para ödediği 8 Doğu Kürdistanlı mülteci Türk güvenlik güçleri tarafından yakalandı.

İran’a teslim edilmemek için Suriyeli olduklarını söyleyen Kürt mülteciler, Türkiye destekli paramiliter grupların kontrolü altında bulunan Suriye’nin Azez kentine sınır dışı edildi.

Kendilerinden 16 gündür haber alamadıklarını belirten yakınları, Doğu Kürdistanlı mültecilerin son olarak Azez’de olduklarını öğrendiklerini ve 1000-1500 dolar karşılığında serbest kalabilecekleri bilgisini aldıklarını aktardı.

Mülteci yakınlarının endişeli bekleyişi sürüyor.

Geçtiğimiz günlerde 54 Güney Kürdistanlı mülteci aynı şekilde Avrupa’ya gitmek isterken Türkiye’de yakalanmış Suriyeli olduklarını söyleyince Suriye’ye sınır dışı edilmişlerdi.

Güney Kürdistanlı mülteciler, Erbil’in girişimleri sonucu Suriye’den Kürdistan’a getirilmişti.