Skip to main content

İddia: Mazlum Abdi ABD’ye davet edildi

İddia: Mazlum Abdi ABD’ye davet edildi
posted onSeptember 13, 2021
nocomment

ABD’nin, Kuzey ve Doğu Suriye Özerk Yönetimi ve Demokratik Suriye Güçleri’nden (DSG) oluşan bir heyeti, kapsamlı siyasi görüşmeler yapmak üzere Washington’a davet ettiği, heyet içerisinde DSG Komutanı Mazlum Abdi’nin de olduğu ileri sürüldü.

Milliyet gazetesinden Namık Durukan, Demokratik Suriye Meclisi Başkanı İlham Ahmet başkanlığındaki kapsamlı bir Rojava heyetinin ABD’ye davet edildiğini yazdı.

Biden yönetiminin göreve gelmesinden bu yana ilk kez Rojava’daki özerk yönetim ve siyasi gruplar ile kapsamlı siyasi görüşmeler yapmaya hazırlandığı bildirilen haberde, ABD Dışişleri Bakanlığı’nın Beyaz Saray’ın talebi doğrultusunda Rojava’dan kalabalık bir heyeti Washington’a davet ettiği kaydedildi.

ABD’ye davet edilen heyet içinde DSG Genel Komutanı Mazlum Abdi’nin de isminin geçtiğinin ileri sürüldüğünü belirten haberde, heyettekilere çok kısa sürede vize verildiği bilgisi paylaşıldı.

Geçen hafta Kuzey ve Doğu Suriye Özerk Yönetimi’ne yakınlığı ile bilinen ANHA haber ajansı, Rojava’dan bir heyetin Washington ve Moskova’yı ziyaret edeceğini duyurmuş fakat heyet içerisinde kimlerin olacağına dair bir bilgi paylaşmamıştı.