Skip to main content

Türkiye Dışişleri Bakanlığı: AP Genel Kurulunda alınan kararları reddediyoruz

Türkiye Dışişleri Bakanlığı: AP Genel Kurulunda alınan kararları reddediyoruz
posted onMarch 14, 2021
nocomment

Türkiye Dışişleri Bakanlığı, Avrupa Parlamentosu Genel Kurulu’nun Suriye iç savaşının 10. yılı vesilesiyle Türkiye hakkında alınan kararlara tepki gösterdi.

Yazılı açıklama yapan bakanlık, “ülkemize ilişkin asılsız kararları reddediyoruz” dedi.

Kararı, “AP’nin Türkiye’ye karşı önyargılı ve dürüstlükten uzak yaklaşımı” olarak niteleyen bakanlık açıklamasında, “Avrupa Parlamentosu’nu gerçeklerden kopuk ve ilgisiz açıklamalar yapmak yerine, NATO ve Avrupa’nın sınırlarını da koruyan Türkiye’nin Suriye’de yaptığı katkıların Avrupa için önemini idrak etmeye ve Suriye’deki gelişmeler bağlamında ihtilafın siyasi çözümüne yapıcı katkı sunmaya davet ediyoruz” ifadelerine yer verdi.

YPG’nin son dönemde barış ve istikrarı bozmaya yönelik saldırılar düzenlediğini ileri süren bakanlık, “Kararda PKK/YPG’nin bölgenin demografisini değiştirme çabaları ve DEAŞ’lıları serbest bıraktığı hususlarına değinilmemesi de dikkate değerdir” dedi.

11 Mart’ta Suriye iç savaşının 10. yılı vesilesiyle toplanan Avrupa Parlamentosu, "Suriye çatışması-Ayaklanmanın ardından geçen 10 yıl" başlıklı karar tasarını kabul etmişti.

Türkiye’nin Suriye’de işgalci olduğu belirtilen kararda, Türkiye’nin Suriye’den askerlerini çekmesi istenmişti. Türkiye, insan haklarını ve uluslararası yasaları ihlal etmekle suçlanmıştı.