Skip to main content

Mazlum Abdi, Biden’a seslendi: Bizi komşularımızın saldırılarından koru

Mazlum Abdi, Biden’a seslendi: Bizi komşularımızın saldırılarından koru
posted onMarch 5, 2021
nocomment

Demokratik Suriye Güçleri (DSG) Komutanı Mazlum Abdi, Donald Trump’ın, Türkiye’nin Güneybatı Kürdistan’a (Rojava) yönelik operasyonlarına izin verdiğini, Biden yönetiminin bunu tekrarlamamasını istedi.

VOA Kürtçe Servisi’ne konuşan Abdi, “Biden komşularımızın bölgemize müdahalelerine ve huzur ve güvenliğimizin bozulmasına izin vermemeli. Bu bizim en acil isteğimiz. Yeni ABD yönetimi Suriye’de gerekli olan rolünü oynamalı. Bize yönelik tehditler sürekliliğini korumakta ve sorunlarımız için siyasal bir çözüm istiyoruz” dedi.

PKK ile Türkiye arasındaki savaşın tarafı olmadıklarının altını çizen Abdi, Türkiye ile olan sorunlarını diyalog yoluyla çözmek istediklerini söyledi. Türkiye için bir tehdit oluşturmadıklarını ifade eden DSG Komutanı ABD’den Ankara ile yaşadıkları sorunların çözümü için arabuluculuk yapmasını istedi.

Geçtiğimiz Pazartesi ABD’ye tepki gösteren Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Hala bunlar terörle beraberler, teröristlerle beraberler. Tabii biz de terörle ve teröristlerle mücadelemizi her yerde sürdürüyoruz, bundan sonra da sürdüreceğiz. Dostlar, eğer dostluğunu icra ederse ettiği müddetçe biz de gönlümüzü açarız ama etmezlerse bugüne kadar ne yaptıysak bundan sonra da onu yaparız" ifadelerini kullanmıştı.