Skip to main content

Pasdaranlar Körfez’de yeni bir yeraltı füze üssü kurdu

Pasdaranlar Körfez’de yeni bir yeraltı füze üssü kurdu
İran rejimi ile ABD arasındaki gerginliğin yeniden arttığı bir dönemde Pasdaranlar, Basra Körfezi’nde bir yeraltı füze üssü kurdu.
posted onJanuary 9, 2021
nocomment

İran İslam Cumhuriyeti ile ABD arasında gerginliğin yeniden arttığı bir dönemde İran rejimi Devrim Muhafızları’nın (Pasdaran) Basra Körfezi’nde yeni bir yeraltı füze üssü kurduğu bildirildi.

ABD’nin terör listesinde bulunan Pasdaranların Genel Komutanı Hüseyin Selami, Hürmüzgan eyaletinde Basra Körfezi kıyısındaki yeraltı füze üssünün açılış töreninde yaptığı konuşmada, söz konusu yeraltı üssünün donanmanın stratejik füzelerinin bulunduğu çok sayıda üsten sadece bir tanesi olduğunu vurguladı.

Yeraltı üssünde bulunan füzelerin yüzlerce kilometre menzile sahip olduğunu iddia eden Selami, bu yeni üsse konuşlandırılacak füzelerin İran rejimine saldıracak güçlerin anti-elektronik harp yetenekleri de dahil saldırı sistemlerini yıkıcı güce sahip olduğunu savundu.

Pasdaranlara bağlı internet siteleri ve televizyon kanalları ise, Basra Körfezi kıyısındaki Hürmüzgan'da inşa edilen ve stratejik füzelerin bulunduğu iddia edilen yeni yeraltı füze üssünün görüntülerini paylaştı.

İran rejimi Pasdaranları, geçtiğimiz yıl İran rejiminin Körfez kıyısı boyunca yeraltında “füze ​​şehirleri” inşa ettiğini iddiasında da bulunarak, bu füze şehirlerinin İran rejiminin “düşmanları için bir kabus olacağı” tehdidinde bulunmuştu.