Skip to main content

İsrail, Suriye hava savunma sistemi ve İran rejim güçlerini vurdu

İsrail, Suriye hava savunma sistemi ve İran rejim güçlerini vurdu
İsrail’in, Suriye’nin başkenti Şam’daki hava savunma sistemine yönelik etkili bir saldırı gerçekleştirdiği bildirildi. Saldırıda Suriye rejiminin 3 askerinin de öldüğü aktarıldı. İsrail ordusu, gerçekleştirdiği saldırıda Suriye rejim ordusunun yanı sıra İran rejimi askeri güçlerinin de hedef alındığını duyurdu.
posted onNovember 18, 2020
nocomment

İsrail’in Suriye rejiminin başkent Şam’daki hava savunma sistemine yönelik etkili bir saldırı gerçekleştirdiği bildirildi.

İsrail ordusu, gerçekleştirdiği saldırıda Suriye rejim ordusunun yanı sıra İran rejimi askeri güçlerinin de hedef alındığını duyurdu.

Saldırıyla ilgili Suriye rejimi devlet ajansı SANA’nın geçtiği haberde Suriye rejimi hava savunmasının başkent Şam’daki hava savunma sistemine yönelik saldırıya karşılık verdiği belirtildi.

SANA’ya konuşan Suriye rejim ordusundan bir askeri yetkili, saldırılarda 3 Suriye askerinin öldüğünü, bir askerin de yaralandığını söyledi.

Yetkili, ayrıca saldırı neticesinde hava savunma sisteminin bulunduğu askeri tesiste maddi hasar oluştuğunu kaydetti.

İsrail: Hedef Kudüs Gücü ve Suriye ordusuydu

İsrail ordusu, yaptığı açıklamada saldırıların sorumluluğunu üstlenerek İran rejimi Devrim Muhafızları'na (Pasdaran) bağlı Kudüs Gücü ve Suriye ordusunun hedef alındığını duyurdu.

Saldırıların 'Golan'daki alfa hattına el yapımı patlayıcılar yerleştirilmesine yanıt olduğu ifade edilen açıklamada, “Saldırı; cephaneliklere, karargahlara ve askeri komplekslerin yanı sıra karadan havaya füze bataryalarına hasar verdi” denildi.

İsrail, Suriye’de iç savaşın başlamasından bu yana, belli aralıklarla Suriye rejim ordusu ve İran rejiminin Suriye’de bulunan askeri hedeflerine yönelik hava ve füze saldırıları gerçekleştiriyor.