Skip to main content

İsrail yine İran ve Suriye güçlerini vurdu: 11 ölü

İsrail yine İran ve Suriye güçlerini vurdu: 11 ölü
İsrail’in Şam’da İran rejimine bağlı milis güçlerin kararganına yönelik gerçekleştirdiği saldırıda 11 kişinin öldüğü, çok sayıda kişinin de yaralandığı bildirildi.
posted onSeptember 1, 2020
nocomment

Belli aralıklarla İran İslam Cumhuriyeti’nin Suriye’deki askeri merkezlerine yönelik hava ve topçu saldırıları gerçekleştiren İsrail’in bugün yeni bir saldırı gerçekleştirdiği bildirildi.

Suriye’nin başkenti Şam’da bulunan İran rejimine bağlı milis güçlerin kararganına yönelik gerçekleştirilen topçu saldırısında 11 kişinin öldüğü aktarıldı.

Merkezi İngiltere’nin başkenti Londra’da bulunan Suriye İnsan Hakları Gözlemevi (SOHR), İsrail’in başkent Şam’ın güneyinde bulunan İran rejimine ait askeri noktaları vurması sonucu 11 milisin öldüğünü açıkladı.

SOHR, saldırıda ölenlerin 7’sinin İran rejimine bağlı milisler olduğunu 3’ünün ise Suriye rejim ordusu askerleri olduğunu belirtti.

Saldırıda çok sayıda milis ve rejim askerinin de yaralandığını aktaran SOHR, ölenlerden birinin ise sivil olduğunu duyurdu.

Sureye rejimi resmi haber ajansı SANA ise, İsrail topçu birliklerinin Golan Tepeleri üzerinden Şam'ın güneyinde bulunan rejime ait bazı askeri noktalara hava saldırısı düzenlediğini duyurdu.

SANA saldırıda 2 kişinin yaşamını yitirdiğini, 7 kişinin ise yaralandığını savundu.