Skip to main content

AVATODAY’den Halkımıza: ‘Kürdistan Çevre Şehitleri Günü’ne davet

AVATODAY’den Halkımıza: ‘Kürdistan Çevre Şehitleri Günü’ne davet
AVATODAY olarak İran rejimi Pasdaranları tarafından katledilen Kürt çevreçi aktivist Şehit Şerif Bacwer ve arkadaşlarının anısına 25 Ağustos’un ‘Kürdistan Çevre Şehitleri Günü’ ilan edilmesi çağrısında bulunuyoruz.
posted onAugust 24, 2020
nocomment

AVATODAY’in çağrısıyla İran İslam Cumhuriyeti Devrim Muhafızları (Pasdaran) tarafından katledilen Kürt çevreçi aktivist Şehit Şerif Bacwer ve arkadaşlarının anısına ‘Çevre Şehitleri Günü’ ilan edilen 25 Ağustos Salı günü şehitlerin mezarları başında anma töreni gerçekleştirilecek.

Doğu Kürdistan (Rojhelat) medya ağı AVATODAY olarak, İran İslam Cumhuriyeti Devrim Muhafızları (Pasdaran) tarafından katledilen Kürt çevreçi aktivist Şehit Şerif Bacwer ve arkadaşlarının anısına 25 Ağustos’un ‘Kürdistan Çevre Şehitleri Günü’ ilan edilmesi çağrısında bulunuyoruz.  Bu amaçla tüm halkımızı yarın Meriwan’da gerçekleştirilecek anma etkinliğine davet ediyoruz.

Şerif Bacwer ve şehit arkadaşlarının mezarlarının bulunduğu Meriwan Kabristanı’nda gerçekleşecek törene sivil toplum, çevre dostu ve tüm Kürdistan halkının katılımı öngörülüyor.

AVATODAY olarak da tüm çevre dostu va Rojhelat halkının bu anma törenine yoğun bir şekilde katılması ve çevre şehitlerinin mezarlarnın karanfillerle süslenmesini talep ediyoruz.

Meriwan’daki anma merasimine katılımın yanı sıra ‘Kürdistan Çevre Şehitleri Günü’ için tüm Rojhelat kentlerinde törenler ve anma etkinliklerinin gerçekleştirilmesi için de çağrıda bulunuyoruz.

Şerif Bacwer