Skip to main content

ABD, konvoya engel çıkaran Suriye rejim güçlerini havadan vurdu

ABD, konvoya engel çıkaran Suriye rejim güçlerini havadan vurdu
Rojava’da ABD askeri konvoyunun geçişine engel olan Suriye rejim güçlerine yönelik hava saldırısı gerçekleştirildi.
posted onAugust 17, 2020
nocomment

Batı Kürdistan’da (Rojava) DAİŞ’e karşı Uluslararası Koalisyonun başını çeken ABD askeri konvoyunun geçişine engel olan Suriye rejim güçlerine yönelik hava saldırısı gerçekleştirildi.

Rojava’nın Til Berek ileçesi yakınlarında ABD askerlerinin geçişini önleyen Suriye ordusu birliklerine düzenlenen hava saldırısında 1 rejim askerinin öldüğü, 3 askerin de yaralandığı bildirildi.

Hesekê ile Qamişlo arasındaki Til Berek ilçesine bağlı Til Zeheb mevkiinde Suriye rejim ordusuna ait bir askeri kontrol noktasında ABD konvoyunun geçişine izin verilmemesinin ardından gerginlik yaşandığını aktarıldı.

Yaşanan bu gerginlik ardından ABD’ye ait savaş uçaklarının sözkonusu kontrol noktasını bombaladığı, bombardımanda 1 rejim askerinin öldüğü, 3 askerin de yaralandığı bildirildi.  

Suriye rejimi devlet resmi haber ajansı SANA’da yaşanan engelleme ve ardından gerçekleşen hava saldırısını doğrulayarak, ABD devriyesinin rejim güçleri tarafından önlendiğini, ardından savaş uçaklarının bölgeyi bombaladığını duyurdu.

SANA, son dakika geçtiği haberinde, bombardımda 1 askerin öldüğü, 2 askerin de yaralandığı bilgisini geçti.