Skip to main content

Suriye rejim güçleri HSD konvoyuna saldırdı

Suriye rejim güçleri HSD konvoyuna saldırdı
Rojava’da Hesekê’nin güneyindeki Şeddadi Kenti ile Dêrezor’un güneybatı kırsalındaki el Ömer Petrol Kuyuları arasındaki yolda Suriye rejim güçleri tarafından HSD güçlerine ait bir konvoya karşı saldırı gerçekleştirildiği iddia edildi.
posted onAugust 10, 2020
nocomment

Batı Kürdistan’da (Rojava) Hesekê’nin güneyindeki Şeddadi Kenti ile Dêrezor’un güneybatı kırsalındaki el Ömer Petrol Kuyuları arasındaki yolda Suriye rejim güçleri tarafından Demokratik Suriye Güçleri’ne (HSD) ait bir konvoya karşı saldırı gerçekleştirildiği iddia edildi.

İddianın sahibi ise Suriye rejimi resmi devlet ajansı Suriye Arap Haber Ajansı (SANA).

SANA, omurgasını Kürt Halk Savunma Birlikleri’nin (YPG) oluşturduğu HSD’ye ait konvoy halindeki araçların Hesekê’nin güneyindeki Şeddadi kenti ile Dêrezor'un güneybatı kırsalındaki el Ömer Petrol kuyuları arasındaki yolda hedef alındığını iddia etti.

Yerel kaynaklara dayandırdığı haberde, HSD’ye ait 4 aracın vurulduğu savunuldu.

Petrol anlaşmasına yeni tepki

Öte yandan Suriye rejimi, Rojava petrollerinin işletilmesi ve pazarlanması konusunda ABD’li petrol şirketi Delta Crescent Energy (LLC) ile anlaşma imzalayan Rojava Özerk Yönetimi ve HSD’ye tepki gösterdi.

Şam yönetimi tarafından yapılan açıklamada bu hamlenin Suriye servetlerinin yağmalaması amacı taşıdığı savunularak, “Suriye petrolleri ABD’nin eskiden olduğu gibi şimdi de en büyük hedefi” denildi

ABD yönetiminin de ağır bir şekilde suçlandığı açıklamanın sonunda LLC ile HSD arasındaki petrol anlaşmasının uluslararası hukuk kurallarını ihlal eden bir anlaşma olduğu iddia edildi.