Skip to main content

Türk ordusu Zaxo'da 6 köyü bombaladı

 Türk ordusu Zaxo'da 6 köyü bombaladı
Türk ordusuna ait savaş uçaklarının, Zaho ilçesinin Banik, Minin, Evle, Pirbila, Çemkurk ve Bandro köylerini bombaladığı bildirildi.
posted onAugust 10, 2020
nocomment

Güney Kürdistan'ın (Başûr) Heftanin bölgesine işgal saldırılarını sürdüren Türk ordusunun Zaxo'daki Banik, Minin, Evle, Pirbila, Çemkurk ve Bandro köylerini bombaladığı bildirildi.
Batifa Nahiye Müdürü Dilşer Abdulsetar, Türk savaş uçaklarının bugün Duhok’un Zaho ilçesine bağlı 6 köyü bombaladığını söyledi.
Dilşer Abdulsetar, bugün sabah saat 07.00 sıralarında bölge köylerine yönelik Türk savaş uçaklarının bombardımanın yanı sıra, 40’a yakın top atışının da yapıldığını belirtti.
Bombardıman ve top atışlarının sonucunda orman ve köy arazilerinde yangın çıktığını belirten Abdulsetar, maddi hasarın meydana geldiğini söyledi.

Dilşêr Abdulsetar, “Türk ordusuna ait savaş uçakları o kadar alçaktan bomba atıyorlardı ki, PKK mensubu değil sivil olduğumuzu bildirmek için ellerimizi kaldırdık. Ayrıca savaş uçaklarının bölgeyi bombalamasının dışından hafif silahlarla ateş edildiğini de duyduk. Bu da PKK ile Türk ordusu arasında çatışmaların yaşandığını gösteriyor” dedi.

Bazı kaynaklara göre, Türk savaş uçaklarının bugünkü bombardımanının hedefi olan 6 köyden sadece Banik köyü sakinleri köylerinde kalmış, diğer 5 köy ise tamamen boşaltılmış durumda olduğu bildirildi.
Türk ordusu, 17 Hazirana'da PKK’nin varlığını gerekçe göstererek Başûr'daki Heftanin bölgesine işgal amacıyla hava destekli kara operasyonu başlatmıştı. Türk ordusunun bu saldırılarında birçok sivil hayatını kaybetti.