Skip to main content

Kerkük’te ‘İthal Araplar’dan Kürt topraklarını işgal girişimi

Kerkük’te ‘İthal Araplar’dan Kürt topraklarını işgal girişimi
Kerkük'ün Dakuk ilçesinde bir grup “İthal Arap”  Kürt vatandaşlara ait arazilere el koyma girişiminde bulunurken, duruma tepki gösteren Kürtler bölgede toplanıp yetkililere çağrıda bulundu.
posted onAugust 2, 2020
nocomment

Güney Kürdistan’ın (Başûr) Kerkük kentine bağlı Dakuk ilçesinde bir grup “İthal Arap” (Araplaştırma politikası çerçevesinde Kürt topraklarına getirilenler”), Kürt vatandaşlara ait arazilere el koyma girişiminde bulunurken, duruma tepki gösteren Kürtler bölgede toplanıp yetkililere çağrıda bulundu.

Kurdistan24 çok sayıda Iraklı gücün de ithal Araplarla birlikte Dakuk’a geldiğini ve bölgedeki köylerde Kürtlere ait topraklarına el koymaya çalıştığını aktardı.

Kürt yurttaşların bu girişime karşı direndiğini bunun üzerine gerginlik çıktığı, olay yerindeki Irak güvenlik güçlerinin de Kürtleri dağıtmaya çalıştığı bildirildi.

“Saddam’ın görevini Rakan Said devraldı”

Kurdistan24’e konuşan bölgedeki Kürtlerden biri, “Baas rejimi döneminde bu Araplar buraya getirilip malımıza mülkümüze el konuldu. Irak’ın özgürleştirilmesi sürecinde geri aldık. Şimdi bir kez daha Kerkük Valisi Rakan Said’in plan ve desteğiyle topraklarımıza geri geliyorlar” dedi.

Selahaddin İl Meclisi eski üyesi Mela Hasan Duzi, konuya ilişkin, “Bu bölgedeki köylerde yaşayan insanlar Kürt’tür ve Araplar, Kürtlerin topraklarını ellerinden almaya çalışıyor. Kürtler de güvenlik güçlerine karşı koyup gösteri düzenliyorlar” diye konuştu.

İran rejimi güdümündeki Şii milis grupların çatı örgütü Haşdi Şabi ve Irak ordusunun Başûr’daki Kürdistan Bölgesi idaresi dışında kalan Kürdistan topraklarında 16 Ekim 2017’de gerçekleştirdikleri işgal ardından Bu Kürdistan topraklarında bir kez daha Araplaştırma politikası devreye konulmaya başlanmıştı.