Skip to main content

HDK-İ: Pasdaranın Piranşar ve Helgurd Dağı’ndaki saldırıları geri püskürtüldü

HDK-İ: Pasdaranın Piranşar ve Helgurd Dağı’ndaki saldırıları geri püskürtüldü
HDK-İ, İran rejimi Pasdaranlarının Cahşların katılımı ile Piranşar ve Helgurd dağında gerçekleştirdiği saldırıların Peşmerge güçleri tarafından geri püskürtüldüğünü açıkladı.
posted onJune 25, 2020
nocomment

Kürdistan Demokrat Partisi – İran (HDK-İ) İran İslam Cumhuriyeti Devrim Muhafızları’nın (Pasdaran) Cahşların katılımı ile Piranşar ve Helgurd dağında gerçekleştirdiği saldırıların Peşmerge güçleri tarafından geri püskürtüldüğünü açıkladı.

HDK-İ Genel Komutanlığı tarafından İran rejimi Pasdaranlarının Cahşların da katılımı ile dün gece Doğu Kürdistan’ın (Rojhelat) Piranşar kenti ile Güney Kürdistan’daki (Başûr) Helgurd Dağı arasındaki sınır bölgesinde başlattıkları askeri operasyonla ilgili yazılı bir açıklama yapıldı.

Açıklamada dün akşam saat 18:00 sularında Pasdaranlar ile Cahşların bu bölgedeki Peşmerge güçlerine yönelik gerçekleştirdiği operasyon sırasında bir Peşmerge birliği ile karşı karşıya geldikleri, çıkan çatışmada Pasdaran ve Cahşların saldırıların geri püskürtüldüğü belirtildi.

Açıklamada çıkan çatışmalarda HDK-İ Peşmerge güçlerinden herhangi bir kayıp veya yaralanmanın olmadığı belirtilirken İran rejimi Pasdaranları ve Cahşlardan herhangi bir ölüm veya yaralanmanın olup olmadığının ise öğrenilemediği bildirildi.

HDK-İ Genel Komutanlığı açıklamasının sonunda, İran rejimi Pasdaranlarının HDK-İ’nin Peşmerge güçlerine yönelik gerçekleştireceği her saldırının güçlü bir şekilde karşılık bulacağının altı çizildi.