تجاوز إلى المحتوى الرئيسي

Erdoğan’dan ilk açıklama: Art niyetli girişim

Erdoğan’dan ilk açıklama: Art niyetli girişim
posted onApril 7, 2021
noتعليق

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 104 emekli amiralin yayımladığı “Montrö bildirisi” hakkında yaptığı açıklamada, “Tartışmanın sebebi kesinlikle ifade özgürlüğü meselesi değildir, art niyetli girişimdir” dedi.

Erdoğan, amirallerin bildirisi sonrası Beştepe’de iki saati aşkın Değerlendirme Toplantısı yaptı.

Toplantı sonrası kameralar karşısına geçen Erdoğan, “Her şeyden önce bir gece yarısı gerçekleştirilen bu eylem üslubu, yöntemi hem de yol açacağı açıkça belli olan tartışmaları itibariyle kesinlikle art niyetli girişimdir” dedi.

Tartışmanın sebebinin ifade özgürlüğü meselesi olmadığını ve amirallerin daha önceki açıklamalarına herhangi bir soruşturma açılmadığını söyleyen Erdoğan, “Bunun adına ifade özgürlüğü diyemeyiz. Emekli amirallerin vazifesi 104 tanesi bir araya gelerek siyasi bir tartışma konusunda darbe imaları içeren bildiriler yayımlamak değildir. İfade özgürlüğü, ülkenin yönetimini darbeyle tehdit eden bir dili kapsamaz” diye konuştu.

Bildirinin anayasaya açık tehdit olduğunu belirten Erdoğan, “Bu 104 kişinin içinde bizzat CHP üyesi olan kendisi, karısı, yeğeni, oğlu olanlar var. Bunları da yakın zamanda yazılı ve görsel medyada göreceksiniz. Bu işin merkezinde aslında ana muhalefet partisinin ta kendisi var" dedi.

Erdoğan, Montrö Sözleşmesi’nden çıkma gibi bir çalışmalarının olmadığını ama gelecekte daha iyi şartlar oluşursa sözleşmeyi gözden geçirmekten geri durmayacaklarını bildirdi.