تجاوز إلى المحتوى الرئيسي

Kirby: Irak’taki son roketli saldırıya misilleme yapmaktan çekinmeyeceğiz

Kirby: Irak’taki son roketli saldırıya misilleme yapmaktan çekinmeyeceğiz
posted onMarch 10, 2021
noتعليق

Üst düzey ABD’li yetkililer Irak’taki ABD ve koalisyon güçlerine düzenlenen son roketli saldırıya askeri güç kullanarak cevap vermekten çekinmeyeceklerini bildirdiler. 

Pentagon Çarşamba günü Ayn el-Essed hava üssüne en az 10 roket fırlatıldığını açıklamıştı. Saldırı düzenlendiği sırada bir ABD’li taşeron bulunduğu sığınakta kalp krizi geçirerek yaşamını yitirmişti. 

Ayn el-Essed saldırısı ile ilgili Irak güvenlik güçlerinin soruşturma yürüttüğünü belirten Pentagon Sözcüsü John Kirby, soruşturmanın sonucunu beklediklerini ama misilleme yapmaları gerekirse bundan çekinmeyeceklerini bildirdi. Kirby misilleme için zamanın erken olduğunu da ekledi.

ABD daha önceki roketli saldırılara misilleme olarak 26 Şubat’ta Suriye’nin doğusunda Katayib Hizbullah ve Katayib Seyit El Şuhada isimli İran destekli iki milis grubuna hava operasyonu düzenlemiş, Başkan Joe Biden bu operasyon ile İran’a “cezasız kalmayacağı” mesajı verildiğini belirtmişti.

Biden’ın bu mesajından bir hafta geçmeden İran destekli milisler, Çarşamba günü ABD öncülüğündeki Koalisyon güçlerinin bulunduğu Ayn el-Essed hava üssüne 10 roket fırlatmıştı.