تجاوز إلى المحتوى الرئيسي

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı "Stop Erdoğan" ilanına soruşturma başlattı

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı "Stop Erdoğan" ilanına soruşturma başlattı
posted onMarch 10, 2021
noتعليق

Başsavcılık yaptığı açıklamada, ABD’nin New York eyaletindeki bazı panolarda yer alan “STOP TRIPLED IN FEMICIDE ERDOGAN’S TURKEY’, ‘5,000 WOMEN +780 BABIES ARE POLITICAL PRISONERS IN TURKEY” ilana soruşturma başlattığını bildirdi.

Bazı sosyal medya hesaplarında ilan giderlerinin Türkiye’deki sessizler adında bir grup tarafından karşılandığı ve organize edildiğine dair paylaşımların yapıldığını belirten Başsavcılık, bu paylaşımların ihbar kabul edildiğini ve ilanı veren kişiler hakkında soruşturma başlatıldığını belirtti.

AKP’den tepki
AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik de “Stop Erdogan” ilanına Twitter üzerinden tepki göstermiş "FETÖ Terör Örgütü, Türkiye düşmanı bir ihanet şebekesidir. FETÖ, Türkiye’ye düşmandır, bu nedenle Cumhurbaşkanımıza düşmandır. Bu ihanet şebekesi, New York'ta “stop Erdoğan” başlıklı yalan dolu ilanlarla Sn Cumhurbaşkanımızı hedef alarak ihanetlerine yeni bir sayfa ekledi" ifadelerini kullanmıştı.

Geçtiğimiz gün ABD’de faaliyet yürüten “Advocates of Silenced Turkey” (Susturulan Türkiye’nin Savunucuları) adlı oluşum Times Meydanı’ndaki bir reklam panosuna “Erdoğan’ın Türkiye’sinde üçe katlanan kadın cinayetlerini durdurun. 5 bin kadın ve 780 bebek Türkiye hapishanelerinde siyasi tutsaklar” yazılı ilan vermişti.