تجاوز إلى المحتوى الرئيسي

İran rejimi balistik füzelerle saldırı tatbikatı başlattı

İran rejimi balistik füzelerle saldırı tatbikatı başlattı
İran rejimi, Kevir Çölü'nde onlarca yeni nesil karadan karaya balistik füzeler, bombardıman uçakları, İHA'lar, orta menzilli Zülfikar, Dezful ve Zilzal balistik füzeleri ile geniş bir askeri tatbikat gerçekleştirdi.
posted onJanuary 16, 2021
noتعليق

İran İslam Cumhuriyeti Devrim Muhafızları’nın (Pasdaran) İran’ın orta bölgesindeki Kevir Çölü’nde balistik füze ve insansız hava araçlarıyla (İHA) geniş çaplı bir askeri tatbikat başlattığı bildirildi.

İran devlet televizyonunun geçtiği habere göre, “Büyük Peygamber 15” adı verilen tatbikata Pasdaran Genel Komutanı Hüseyin Selami ve Hava-Uzay Kuvvetleri Komutanı Emir Ali Hacızade ile üst düzey rejim komutanları katıldı. 

Kevir Çölü'nde yapılan tatbikatın ilk aşamasında, onlarca yeni nesil karadan karaya balistik füzeler, bombardıman uçakları ve İHA'lar kullanıldığı belirtilirken, orta menzilli Zülfikar, Dezful ve Zilzal balistik füzelerinin de test edildiği bildirildi.

ABD ile İsrail ile sürekli gerginlik yaşayan İran rejimi son günlerde art arda askeri tatbikatlar gerçekleştiriyor.

İran rejim ordusu, 5 Ocak'ta Simnan eyaletinde yüzlerce İHA ile tatbikat düzenlemiş, 13 Ocak'ta da Umman Denizi ve Hint Okyanusu'nu kapsayan geniş bir bölgede donanmaya bağlı savaş gemileri, denizaltılar ve füzelerle manevralar gerçekleştirmişti. Tatbikat kapsamında çeşitli menzile sahip füze ve torpidolar denenmişti.

Sürdürdüğü balistik füze programı konusunda ABD başta olmak üzere Batılı ülkelerle zıtlaşan İran rejimi, füze faaliyetlerinin kısıtlanmasına ilişkin herhangi bir müzakerede bulunmayacağını duyurmuştu.