تجاوز إلى المحتوى الرئيسي

Pentagon eski yöneticisi Rubin: Türkiye ‘terör sponsoru’ tanımına daha çok uyuyor

Pentagon eski yöneticisi Rubin: Türkiye ‘terör sponsoru’ tanımına daha çok uyuyor
Filistin’de Hamas, Suriye ve Irak’ta DAİŞ gibi örgütlerin yaptıklarının terörizm olduğunu vurgulayan Eski Pentagon yetkilisi Dr. Michael Rubin, Rojava Kürtlerinin yaptıklarının Türk devletinin yaptığı kara propagandanın yalan olduğunun göstergesi olduğunu söyledi.
posted onJuly 9, 2020
noتعليق

ABD Savunma Bakanlığı (Pentagon) eski yöneticilerinden araştırmacı Dr. Michael Rubin, ABD’nin Türk devleti ve Kürtlerle ilişkilerini yeniden gözden geçirmesi gerektiğini ifade ederek, , “NATO üyesi olsun veya olmasın, giderek daha net olan şey, Türkiye’nin terör sponsoru tanımına PKK’den daha çok uyduğudur” dedi.

2000’li yıllarda Pentagon’da yöneticilik yapan ve Amerikan Enterprise Institute’de araştırmalarına devam eden Dr. Michael Rubin,  ABD’nin  ‘terörizm’ yaftasını yeniden ele alınması gerektiğini söyledi.

“Türklerin sunduğu bilgilerin neredeyse tümü kirli bilgiler”

North Press Agency’ye konuşan ve Türk devletinin yıllarca ABD’ye PKK’ye dair sunduğu bilgilerin yalan ve sahte olduğunun altını çizen Rubin, “ABD, acilen PKK’yi (terörist örgütler) listedeki yerini yeniden gözden geçirmelidir” dedi., “Türkler tarafından sunulan neredeyse tüm istihbaratlar kirli. Açıkçası, ABD Türkiye’yi yeniden gözden geçirmelidir” diye konuştu.

Filistin’de Hamas, Suriye ve Irak’ta DAİŞ gibi örgütlerin yaptıklarının terörizm olduğunu vurgulayan Rubin, “Ancak Suriye’deki özerk yönetimin yaptıkları, Türkiye’nin yıllarca yaptığı ve hem ABD hükümetinin hem de doğrusunu söylemek gerekirse benim de kabul ettiğim propagandanın yalan olduğunun göstergesi” dedi.

“Kürtler düşman veya terörist değil”

Suriye’de yaşananlara ve Kürtlerin her türlü aşırılığa karşı mücadelelerine dikkat çeken Michael Rubin, “Kürtler ABD’nin aynı amaçları paylaştıkları partnerleridir, düşmanı veya terörist değildirler” diye konuştu. Rubin, “NATO üyesi olsun veya olmasın, giderek daha net olan Türkiye terör sponsorluğu tanımına PKK’den daha fazla uyuyor” dedi.

“Türk devletinin işgal ettiği alanlar terörist cennetine dönüştü”

ABD Başkanı Donald Trump’ın Suriye Özel Temsilcisi James Jeffrey’in Türk ordusunun cihatçı çetelerle Rojava’nın Grê Spî ve Serêkaniyê  kentlerini işgal etmesiyle sonuçlanan saldırıları  sürecindeki rolüne dikkat çeken Rubin, birçok kez Türkiye ile kirli ilişkileri gündem olan Jeffrey’e ağır suçlamalar yöneltti. Türk devletinin ‘güvenli bölge’ adıyla işgal ettiği bölgelerin birer terörist cennetine dönüştüğünü vurgulayan Rubin, “Jeffrey’in ‘güvenli bölge’ olarak sunduğu bölgeler, Türk güçleri girer girmez birer terörist cennetine dönüştüler. Jeffrey sadece etnik temizliğe yeşil ışık yakmadı, aynı zamanda Erdoğan’ın Türkiye’nin sınırlarını değiştirmesine imkân tanıdı” diye konuştu.

“Jeffrey’in eylemleri Esad ve DAİŞ’e yaradı”

Jeffrey’in Türk devleti tarafından ‘küçük düşürücü bir şekilde’ manipüle edildiğini savunan Rubin, Jeffrey’in eylemlerinin Rusya, Esad ve DAİŞ’e yaradığını söyledi.

ABD’nin Türkiye’nin tüm kirli politikalarına rağmen Kürtleri yalnız bırakmasını sert biçimde eleştiren Rubin, “Herhangi bir ABD Başkanı bu politikayı tersine çevirebilir ama Kürtlerin bir daha Amerikan vaatlerine inanmamak için haklı sebepleri var” dedi.