تجاوز إلى المحتوى الرئيسي

Türk devletinin vahşeti durmuyor: Başûrlu baba ve oğlu katledildi

Türk devletinin vahşeti durmuyor: Başûrlu baba ve oğlu katledildi
Türk devletinin Başûr’da PKK bahanesiyle sivil Kürtleri katletme saldırıları devam ediyor. Türk savaş uçaklarının Duhok kırsalına yönelik bombardımanı sonucu bir baba ve oğlunun katledildiği bildirildi.
posted onMay 30, 2020
noتعليق

Türk savaş uçaklarının Güney Kürdistan’da (Başûr) Duhok’a bağlı Dereluk nahiyesi kırsalında düzenlediği bombardımanda bir baba ve oğlu hayatını kaybetti, bir kişi de yaralandı.

Kurdistan24 Duhok muhabirinin aktardığı bilgiye göre, Dereluk’un Hetote köyü yakınlarına düzenlenen bombardımanda, 60 yaşındaki Celal Nuredin isimli sivil vatandaş ile 32 yaşındaki oğlu Ahmed Celal Nuredin hayatını kaybetti.

Bombardımanda yaralanan ve ismi öğrenilemeyen bir kişinin ise hastaneye ulaştırıldığı ve bölge sakinlerine olaya ilişkin bilgi verdiği öğrenildi.

Son yıllarda Türk ordusunun PKK bahanesiyle Başûr topraklarını yönelik gerçekleştirdiği hava saldırılarında yüzlerce Başûrlu sivil hayatını kaybetti, yüzlercesi yaralandı ve birçok köy ve diğer yerleşim birimi harap oldu.

Son 4 yıl içerisinden sadece Duhok’un Amedi ilçesine bağlı bölgelerde 23 sivil, Türk savaş uçaklarının bombardımanı sonucu hayatını kaybetti.

Türk savaş uçaklarının saldırıları nedeniyle bir çok köy de boşaltıldı.