تجاوز إلى المحتوى الرئيسي

Hulusi Akar: PKK’nin elindeki füzeler büyük risk

Hulusi Akar: PKK’nin elindeki füzeler büyük risk
posted onMay 4, 2021
noتعليق

Türkiye Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, dost bildikleri ülkelerin PKK’ye füze verdiklerini ve bunun Türkiye için büyük tehlike oluşturduğunu söyledi.

Kürdistan Bölgesi sınırındaki PKK hedeflerine yönelik operasyonlarda coğrafi koşulların ve PKK’nin elindeki ağır silahların oluşturduğu zorluklara dikkat çeken Akar, "Maalesef dost bildiğimiz bazı ülkeler PKK'ya füzeler verdiler. Dolayısıyla bunların her biri bizim için büyük bir tehlike, büyük bir risk." dedi.

Operasyonlarda şu ana kadar 53 PKK üyesinin yaşamını yitirdiğini belirten Akar, "Ele geçirilen malzemelere baktığımızda bunlara bu malzemeleri kimler verdi? Bunların hepsi düşünülmesi, tartışılması gereken konular. Şu ana kadar toplam 16 silah, 3 bin civarında mühimmat ele geçirildi. Özellikle bu mağaradan ele geçirilenler arasında uzaktan kumandalı 2 Doçka var. Oraya Hava Kuvvetleri gidip vurduğu zaman kendilerini bir şekilde emniyete alıyorlar. Zagros dediğimiz dürbünlü keskin nişancı silahları, Bixi, Kanas keskin nişancı tüfeği, RPG roketatar, M-16, Kalaşnikoflar var. Kalaşnikofların 3'ünde susturucu var. Bomba atarlar var. Çeşitli ve ileri teknoloji muhabere sistemleri var. İstenmediği kadar da bilgi, belge doküman bulundu. Orada arkadaşlar inceleme yapıyorlar. Balkaya/Keri Dağı sorumlusunun da orada olduğu söyleniyor." ifadelerini kullandı.