تجاوز إلى المحتوى الرئيسي

Davutoğlu’ndan hükümete istifa çağrısı

Davutoğlu’ndan hükümete istifa çağrısı
posted onMay 1, 2021
noتعليق

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, Türkiye Sağlık Bakanı Fahrettin Koca ve Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’dan gelen çelişkili aşı açıklamalarına, “bu düzen böyle devam edemez” diyerek istifa çağrısında bulundu.

Sosyal medya hesabından Erdoğan ve Sağlık Bakanı’nın aşı tedarikine ilişkin açıklamalarını eleştiren Davutoğlu, “Çarşamba günü akşam Bilim Kurulu toplantısı sonrası, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, önümüzdeki iki ay aşı tedarikinde sıkıntı olabileceğini ifade etti. Bugün ise Cuma namazı çıkışı Sayın Cumhurbaşkanı; aşı tedarikinde hiçbir sıkıntı olmadığını ve yeterli aşıya sahip olduğumuzu söyledi. Şimdi hangisi haklı? Bunu sormak bizim hakkımız.

Eğer; Sayın Sağlık Bakanı haklıysa, Sayın Cumhurbaşkanı onu tekzip ettiyse Sağlık Bakanı'na düşen hemen istifa etmektir. Eğer; Cumhurbaşkanı haklıysa ve Sayın Sağlık Bakanı yanlış bilgi vererek kamuoyunda paniğe sebep olduysa, Cumhurbaşkanı Sağlık Bakanı'nı görevden almalıdır. Her halükârda bu düzen böyle devam edemez.” dedi.

Davutoğlu konuşmasının devamında, “Bakanların Cumhurbaşkanı'nı, Cumhurbaşkanı'nın bakanları tekzip ettiği bakanların birden ortadan kaybolduğu bir düzene düzen denmez. Sayın Cumhurbaşkanı'na ve bakanlara tavsiyem şudur; sağlık sorununu çözmeden önce, kendi aralarındaki iletişim sorununa sağlıklı bir nitelik kazandırsınlar. Sağlıklı bir iletişim olmadan, sağlık sorunu çözülemez." ifadelerini kullandı.