تجاوز إلى المحتوى الرئيسي

Metina Operasyonu’nda bir asker daha hayatını kaybetti

Metina Operasyonu’nda bir asker daha hayatını kaybetti
posted onApril 26, 2021
noتعليق

Türkiye Milli Savunma Bakanlığı, Kürdistan Bölgesi’ndeki PKK hedeflerine karşı yürütülen operasyonlarda 1 askerin hayatını kaybettiğini ve 1 askerin yaralandığını duyurdu.

Konu hakkında açıklama yapan bakanlık, “Irak’ın kuzeyinde 26 Nisan 2021 tarihinde Pençe Yıldırım Harekâtı kapsamında teröristlerle çıkan çatışmada bir kahraman silah arkadaşımız şehit olmuş, El Yapımı Patlayıcıya (EYP) basma neticesinde bir kahraman silah arkadaşımız ise yaralanmış ve derhal hastaneye sevk edilmiştir. Pençe-Şimşek, Yıldırım operasyonlarında şehit sayımız iki olmuştur” dedi.

Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK), Cumartesi gününden bu yana Kürdistan Bölgesi’nin, Metina, Zap ve Avaşin dağlık alanındaki PKK hedeflerine yönelik karadan ve havadan yoğun operasyonlar düzenliyor. 

Daha önceki açıklamasında PKK üyeleri ile yaşanan çatışmalarda 1 askerin hayatını kaybettiğini, 6 askerin yaralandığını duyuran MSB, 31 PKK’linin de yaşamını yitirdiğini belirtmişti.

Buna karşılık PKK’nin askeri kanadı Halk Savunma Güçleri (HPG) de şu ana kadar en az 38 askerin hayatını kaybettiğini bildiriyor.