تجاوز إلى المحتوى الرئيسي

Amerika ve Almanya’dan, Türkiye’ye seyahat uyarısı

Amerika ve Almanya’dan, Türkiye’ye seyahat uyarısı
posted onApril 10, 2021
noتعليق

Amerika ve Almanya, Covid-19 kaynaklı günlük vaka sayısının 55 binin üzerinde olan Türkiye’yi, seyahat etmekten kaçınılması gereken ülke ilan ederek vatandaşlarını uyardı.

ABD Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezleri (CDC) Türkiye’ye seyahat edecek kişiler için yayımlamış olduğu uyarıda, Türkiye’ye zorunlu olmadıkça seyahat edilmemesi gerektiğini, tam aşılanmış insanların bile virüsün farklı varyantlarına yakalanabileceği ya da bunu yayabileceğini belirtti.

Türkiye’ye seyahat edecek olanlar için CDC, “Tam aşılanın, maske kullanın, insanlar ile aranızdaki mesafe 1.8 metre olsun, kalabalıklardan uzak durun ve ellerinizi yıkayın” uyarısı yaptı.

Türkiye’ye bir diğer seyahat uyarısı da Almanya’dan geldi.  Robert Koch Enstitüsü, Türkiye’yi enfeksiyon riskinin çok yüksek olduğu bölgeler listesine alarak Alman vatandaşlarına, Türkiye’ye "zorunlu olmayan, turistik amaçlı seyahatlerden" kaçının uyarısı yaptı.  

Türkiye’de Sağlık Bakanlığı’nın verilerine göre 9 Nisan’da 253 kişi Covid-19’dan yaşamını yitirdi. Günlük vaka sayısı ise yaklaşık 56 bin.