تجاوز إلى المحتوى الرئيسي

HPG’den Sidekan patlaması açıklaması: Bir ilgimiz yok

HPG’den Sidekan patlaması açıklaması: Bir ilgimiz yok
posted onMarch 14, 2021
noتعليق

PKK’nin askeri kanadı Halk Savunma Güçleri (HPG), Cuma akşamı Erbil’in Soran ilçesine bağlı Sidekan kasabasında, 1 peşmergenin şehit olmasına, bir peşmergenin de yaralanmasına sebep olan patlama ile ilgili açıklama yaptı.

Açıklamada, patlamanın yaşandığı alanın Saddam döneminde çokça mayınlandığı, yine 2019-2020 yılında TSK’nın PKK’ye yönelik gerçekleştirmiş olduğu Hakurk Operasyonu sırasında da bazı yerlerin mayınlandığı belirtildi. 

“Bölgenin mayınlı askeri bir alan olduğu hem bölge halkına ve hem de bölgedeki KDP yetkilisine güçlerimiz tarafından bildirilmiş ve gerekli uyarılar daha önce yapılmıştır” diyen HPG, “Ancak 12 Mart günü tüm bu hususlar bilinmesine rağmen KDP güçleri mayınlı araziye girmiş ve bunun sonucunda elim olay gerçekleşmiştir. Güçlerimizin bu olayla herhangi bir ilgisi yoktur ve sorumluluğu bulunmamaktadır" ifadesini kullandı.

Cuma akşamı Sidekan’da yola döşenen mayının patlaması sonucu Tarık Kadir adlı 45 yaşındaki 3 çocuk babası peşmerge yaşamını yitirmiş, 46 yaşındaki Muzaffer Hasan adlı başka bir peşmerge ise ağır yaralanmıştı.