تجاوز إلى المحتوى الرئيسي

2020 Nobel Edebiyat Ödülü Amerikalı şair Louise Glück’ın

2020 Nobel Edebiyat Ödülü Amerikalı şair Louise Glück’ın
Tıp ve fizik ölüleri sahiplerin açıkladıktan sonra Nobel komitesi 2020 Nobel Edebiyat Ödülü’ne Amerikalı şair Louise Glück’ün layık görüldüğünü duyurdu.
posted onOctober 8, 2020
noتعليق

Tıp ve fizik ödüleri sahiplerin açıkladıktan sonra Nobel komitesi 2020 Nobel Edebiyat Ödülü’ne Amerikalı şair Louise Glück’ün layık görüldüğünü duyurdu.

İsveç Nobel Akademisi'nden yapılan açıklamada şair Glück'ün “yalın güzelliğiyle bireysel varoluşu evrensel kılan, kolayca tanınan şiirsel sesinden” övgüyle bahsedildi.

12 şiir kitabı yayınlanan Louise Glück'ün daha önce aldığı ödüller arasında Pulitzer ve Ulusal Kitap Ödülü de bulunuyor.

Nobel Edebiyat Ödülü de diğerleri gibi 1,1 milyon dolarlık para ödülünü içeriyor.
Nobel Barış Ödülü'nün sahibi ise yarın açıklanacak.

Nobel Kimya Ödülü bu yıl gen biçimlendirme metodu CRISPR'ın geliştirilmesine katkıda bulunan iki kadın araştırmacıya verildi.

Bu yıl üç uzman da kara deliklerle ilgili buluşları nedeniyle Nobel Fizik Ödülü'ne layık görüldü.

2020 Nobel Tıp Ödülü ise Hepatit C virüsünü keşfeden üç uzmanın oldu.

Louise Glück kimdir?

Amerikalı şair ve denemeci Louise Elisabeth Glück 22 Nisan 1943 yılında dünyaya geldi. Eedbiyat alanında birçok ödülün sahibi olan Louise Glück son olarak 2020 Nobel Eedbiyat ödülünün de sahibi oldu.

Louise Elisabeth Glück’ün layık görüldüğü öldüler şunlar:

Ulusal Beşeri Bilimler Madalyası, Pulitzer Ödülü, Ulusal Kitap Ödülü, Ulusal Kitap Eleştirmenleri Birliği Ödülü ve Bollingen Ödülü.