تجاوز إلى المحتوى الرئيسي

Başûr’dan sonra Rojava’da da Coronavirüs sonrası ilk ders zili çaldı

Başûr’dan sonra Rojava’da da Coronavirüs sonrası ilk ders zili çaldı
Coronavirüs nedeniyle eğitime ara verilen Rojava’da da ilk ders zilleri çaldı. Rojavalı eğitmenler, Rojavalı öğrencilerin Kürt okullarına yönelmeleri ve Suriye rejimine bağlı okullara gitmemesi gerektiğini belirtiyor.
posted onSeptember 28, 2020
noتعليق

Dünyayı kasıp kavuran yeni tip Coronavirüs (Covid-19) salgını nedeniyle eğitim-öğretime ara verilen Batı Kürdistan’da (Rojava) 2020-2021 eğitim-öğretim yılının ilk ders zilleri çalmaya başladı.

Aynı sebeple Güney Kürdistan’da (Başûr) verilen eğitim arası dün sona ermiş, Başûr’daki Kürdistan Bölge Hükümeti Başbakanı Mesrur Barzani, dün çaldığı ders ziliyle 2020-2021 eğitim-öğretim sezonunu başlatmıştı.

Rojava Özerk Yönetimi’ne bağlı eğitim kurumları yetkilileri Rojavalı çocukların Kürt okullarına yönelmeleri ve Suriye rejimine bağlı okullara gitmemesi gerektiğini belirtiyor.

Ara verilen eğitim-öğretim faaliyetlerine yeniden başlayan Rojavalı öğrenciler ise Coronavirüs salgını süresince zorluklarla karşılaştıklarını ancak eğitimin yeniden başlamasından memnun olduklarını dile getirdi.

İlk Kürtçe lisans eğitimi

Öte yandan Rojava Özerk Yönetimi eğitim yetkilileri 2020-2021 eğitim-öğretim sezonunun başlamasıyla bu yıl Rojava’da ilk defa lisans derecesinde Kürtçe eğitim verilmeye başlandığını da belirtti.

Yetkililer, lisans derecesinde Kürtçe eğitim vermeleri için çok sayıda öğretmen yetiştirildiğini ve bu öğretmenlerin eğitim vermeye hazır olduklarını söyledi.