تجاوز إلى المحتوى الرئيسي

Halepçe’de PDK ofisine silahlı saldırı: Kamu binaları yakıldı

Halepçe’de PDK ofisine silahlı saldırı: Kamu binaları yakıldı
Süleymani, Halepçe, Kelar, Ranya ve Şeladizê kentlerinde ekonomik koşulları protesto etmek amacıyla tepki gösterileri gerçekleşirken Halepçe kentinde belediye, kaymakamlık ve Trafik Müdürlüğü binaları bir grup tarafından yakıldı, PDK ofisine ise ateş açıldı. Başbakan Vali Azad Tofiq ile görüştü.
posted onAugust 23, 2020
noتعليق

Güney Kürdistan’daki (Başûr) Kürdistan Bölge Yönetimi'nin Süleymani, Halepçe, Kelar, Ranya ve Şeladizê kentlerinde ekonomik durumu protesto etmek amacıyla tepki gösterileri gerçekleşirken Halepçe kentinde belediye, kaymakamlık ve Trafik Müdürlüğü binaları bir grup tarafından yakıldı. Vilayette bulunan Kürdistan Demokrat Parti’nin (PDK) 12’nci ofisine ise ateş açıldığı bildirildi.

Halepçe’deki PDK yetkilileri, dün akşam saatlerinde gerçekleşen saldırıların sorurmlularının gösterici değil bir grup provokatör olduğunu ve sorumluların biran önce yakalanması gerektiğini belirtti.

Saldırıda can kaybı veya yaralanma olmadığı öğrenildi.

Halepçe Belediye Başkanı Kwestan Ekrem ise dün akşam yaptığı açıklamada, belediye ve halka ilişkiler binasının ateşe verildiğini söyledi.

Trafik Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada da, “Kendilerini gösterici olarak tanımlayan bir grup provokatör binamıza saldırıda bulunarak ateşe vermiştir” denildi.

Başbakan Mesrur Barzani Vali Azad Tofiq’ten bilgi aldı

Mesrur barzanî

 

Bölge Yönetimi Başbakanı Mesrur Barzani, Halepçe Valisi Azad Tofîq'i telefonla arayarak,  kentteki son durum, sağlık ve hizmet alanlarında yaşanan sorunlar hakkında bilgi aldı.

Başbakan Mesrur Barzani’nin görüşmede, dün Halepçe ve bazı çevre ilçelerde gerçekleşen gösterilerde yaşanan olumsuz gelişmelerden duyduğu endişeyi dile getirdiği bildirildi.

Başbakan Barzani’nin, her vatandaşın barış ve medeni bir şekilde gösteri düzenleme hakkı bulunduğunu aktardığı ancak kamuya ait mülklerin yakılması ve zarar verilmesinin suç olduğunu belirttiği, bu şekilde yasadışı davrananlara karşı yasal tedbir alınması gerektiğini vurguladığı öğrenildi..

“Motorsikletli bir grup PDK ofisini taradı”

Öte yandan PDK Halepçe Sorumlusu Besam Eli de yaptığı açıklamada, kendilerini gösterici olarak gösteren bazı kimselerin Halepçe’de bulunan PDK 12’nci ofisine saldırı düzenlediklerini belirtti.

Medya mensuplarına açıklamalarda bulunan Besam Eli, motorsikletli bir grubun ofislerini silahlarla taradığını, ofis güvenliğinin de kendilerini korumak için savunma yaptıklarını dile getirdi.

Sadece kendi ofislerinin hedef alınmasının şaşırtıcı olduğuna dikkat çeken Besam Eli açıklamasının devamında, PDK’nin Halepçe idaresinde hiç bir yetkisinin olmadığına vurgu yaptı.

PDK Ofisi ve hükümet binalarına saldıranların bir an önce tespit edilerek yargı önüne çıkartılması gerektiğini belirten Bessam Eli, dün gece yaşananların protesto eylemi olmadığını, çünkü protestolarda şiddet olmayacağını, oysa dün gece PDK Ofisi ve hükümet binalarına silahlı saldırıların yapıldığını dile getirdi.