تجاوز إلى المحتوى الرئيسي

Özerk Yönetim: Suriye seçimleri için Rojava’da sandık kurulmayacak

Özerk Yönetim: Suriye seçimleri için Rojava’da sandık kurulmayacak
Rojava Özerk Yönetimi, yarın gerçekleştirilecek Suriye Parlamento seçimleri için Rojava genelinde sandıkların kurulmayacağını açıkladı. Özerk Yönetim, bu seçimlerin Rojava için bir anlan ifade etmediğini belirtti.
posted onJuly 18, 2020
noتعليق

Batı Kürdistan (Rojava) Özerk Yönetimi, yarın (19 Temmuz) gerçekleştirilecek Suriye Parlamento seçimleri için Rojava genelinde sandıkların kurulmayacağını açıkladı.

Rojava Özerk Yönetim Sözcüsü Luqman Ehmê, yarın gerçekleştirilecek seçimlerin Özerk Yönetim için bir anlam ifade etmediğini ve seçimler için Rojava’da sandıkların kurulmayacağını açıkladı.

Qamişlo’daki Dış İlişkiler Dairesi’nde konuya dair gerçekleştirilen basın toplantısında konuşan Özerk Yönetim Sözcüsü Luqman Ehmê,  Suriye halklarının 2011 yılında başlayan krizden bu yana büyük acılar yaşadığını, Suriye rejimi yetkililerinin ise tüm barış ve çözüm girişimlerine kapıları kapattığını ve hiçbir şey olmamış gibi hareket ettiğini söyledi.

Suriye rejiminin parlamento seçimlerini yapma ısrarının ülkedeki krize hiçbir çözüm getirmediğini belirten Ehmê, “Yarın gerçekleştirilecek olan seçimlerin Özerk Yönetim için hiçbir anlamı yoktur. Özerk Yönetim bölgesinde hiçbir seçim sandığı kurulmayacak” diye konuştu.

Luqman Ehmê, Suriye hükümetinin muhalif ve farklı kimlik temsilcileriyle Suriye krizinin çözümü için diyalog masasına oturması gerektiğini ifade etti. Ehmê, tek taraflı alınan seçim kararlarına uymayacaklarını vurguladı.