تجاوز إلى المحتوى الرئيسي

Dr. Qasimlo’nun yeğeni Sadiq Zeriza’ya bıçaklı saldırı

Dr. Qasimlo’nun yeğeni Sadiq Zeriza’ya bıçaklı saldırı
Yakın tarihe kadar HDK üyesi olan Kürt siyasetçi Sadiq Zeriza, bulunduğu Hollanda’da bıçaklı saldırıya uğradı. Dr. Qasimlo’nun yeğeni olduğu ileri sürülen Zeriza’nın hastaneye kaldırıldığı ancak durumunun ağır olduğu bildirildi.
posted onJune 20, 2020
noتعليق

İran-Kürdistan Demokrat Partisi eski üyesi Sadiq Zeriza’nin bulunduğu Hollanda’da bıçaklı saldırıya uğradığı, saldırı sonucu ağır yaralandığı bildirildi.

Sadıq Zeriza’nın 1989 yılında İran rejimi ajanları tarafından müzakere etme bahanesiyle randevulaşan ardından randevu yerinde hunharca katledilen İ-PDK lideri Dr Abdulrahman Qasimlo’nun yeğeni olduğu belirtildi.

AVATODAY’in ulaştığı bilgilere göre Sadiq Zeriza’yı vuran kişi, kendisini telefonla arayarak görüşme talebinde bulunuyor. Talebin onaylanması ardından Sadiq Zeriza’nin buluşmak için sözleştikleri parka gitmesi ardından söz konusu şahıs Sadıq Zeriza’nın yanına gelerek elindeki bıçakla göğsüne birkaç bıçak darbesi vuruyor.

Saldırıyı gerçekleştiren R.P. isimli kişinin tıp alanında eğitim almak amacıyla Hollanda’da bulunduğu kaydedildi.

Saldırganın Hollanda polisi tarafından yakalandığı bildirilirken AVATODAY’e açıklamalarda bulunan Rojhelatlı bir kaynak, saldırıyı gerçekleştiren R.P.’nin Şino’nun Gurgawe ilçesinden olduğunu ve daha önce de Sadiq Zeriza’yı evinde ziyaret ettiğini aktardı.

Olay, molaların Kürt siyasetçilere karşı işlediği suikastları hatırlattı

Sadiq Zeriza’nin uğradığı saldırı, İran rejiminin Kürt siyasetçilerine karşı kendi sınırlarını aşan suikastlerini akıllara getirdi.

Avusturya’nın başkenti Viyana’da şehit edilen İ-PDK başkanı Dr. Abdurrahman Qasimlo ve arkadaşlarının katledilmesinin yanı sıra İran rejimi 1992 yılında da Almanya’nın başkenti Berlin’de Qasimlo’nun halefi Sadık Şerefkendi ve arkadaşlarını, gizli servisinin başkanı Ali Fallahyan’ın organize ettiği bir suikast sonucu katletti.

Şerefkendi ve arkadaşlarının katledilmesi olayı Alman makamları tarafından tamamen açıklığa kavuşturuldu ve failleri cezalandırıldı. Ancak Qasimlo suikastının üzerinden 31 yıl geçmesine rağmen, Avusturya yetkilileri olayı tamamen aydınlatıp faillere gerekli cezayı vermedi.