تجاوز إلى المحتوى الرئيسي

Science dergisi: Maymunlarda denenen Corona aşısı başarılı çıktı

Science dergisi: Maymunlarda denenen Corona aşısı başarılı çıktı
Science dergisi, Boston merkezli Beth Israel Deaconess Medical Center tarafından Coronavirüse karşı üretilen aşının mahmunlar üzerindeki denemesinin tamamlandığını ve üretilen aşının maymunların bağışıklık sistemini eğiterek Coronavirüsün tüm başak proteinine saldırdığını duyurdu.
posted onMay 21, 2020
noتعليق

ABD merkezli bilim dergisi Science, Maymunlar üzerinde denenen prototip aşılardan birinin bağışıklık sistemini eğiterek yeni tip Coronavirüsün (Covid-19) tüm başak proteinine saldırdığını açıkladı.

Coronavirüse karşı aşı geliştirilmesi için 100'ün üzerinde araştırma projesi devam ederken, ABD’nin Boston eyaletindeki Beth Israel Deaconess Medical Center tarafından geliştirilen aşı Science dergisinde yayımlandı.

Virolog Dan Barouch ve ekibi tarafından coronavirüsün maymunları nasıl etkilediğine dair yapılan deneyde, her maymuna bağışıklık sisteminin virüsü tanıması için tasarlanan ve hücreleri tarafından virüsü viral proteine dönüştürülen DNA parçaları verildi ve altı varyasyon denendi.

Deney sonrası bazı aşılar kısmi koruma sağlarken, aşılardan biri bağışıklık sistemini eğiterek, Coronavirüsün tüm başak proteinine saldırdı ve aşının denendiği 8 maymunda virüs tespit edilemedi.

Çin'in Wuhan kentinde ortaya çıkan yeni tip coronavirüs salgını 200'den fazla ülke ve bölgeye yayıldı. Dünya genelinde vaka sayısı 5 milyonu aşarken, 325 binden fazla insan hayatını kaybetti.