Skip to main content

Mehmet Metiner dernek kurdu: Türkiye’nin Kürtlerine yeni bir seçenek sunulmalı

Mehmet Metiner dernek kurdu: Türkiye’nin Kürtlerine yeni bir seçenek sunulmalı
posted onFebruary 8, 2022
nocomment

Eski AKP Milletvekili Mehmet Metiner, genel merkezi İstanbul'da olan Demokrasi Ve Birlik Derneği’ni kurduklarını duyurdu. Metiner, "Türkiye’nin Kürtlerine yeni bir seçenek sunulmalıdır. Onların sesine kulak verilmelidir. Onların talepleri içtenlikle dinlenmelidir” dedi.

Derneğin kuruluşunu Yeni Şafak’taki köşesinden duyuran Metiner, PKK ve HDP’ye eleştiriler yönelttiği yazısında, Türkiye Kürtlerinin PKK’nın silahlı, HDP’nin de siyasi vesayetini kırmadıkça özgürleşemeyeceğini belirtti.

Metiner’in yazısından öne çıkan ifadeler şöyle:

 “Türkiye’nin Kürtlerinden içlerinde dindarların da olduğu bazı kesimlerinin geçmişteki yanlış terörle mücadele uygulamalarının sonucu olarak PKK’nın partisi HDP’yi destekliyor olması; açık açık diyeyim, onları sahiplenerek kazanmasını bilmeyenlerin, onları dışlayarak HDP’ye mecbur bırakanların kusurudur, günahıdır. Bu günah onlara yeter.

Türkiye’nin Kürtlerine yeni bir seçenek sunulmalıdır. Onların sesine kulak verilmelidir. Onların talepleri içtenlikle dinlenmelidir. Türkiye’de ‘Kürt sorunu’nun çözülmüş olması, Kürtlerin tüm sorunlarının çözüldüğü anlamına gelmemektedir. 1990’lı yıllarda yerini yurdunu terk edip büyük şehirlerin varoşlarına can havliyle sığınan Kürtlerin sahipsiz bırakılmış olması, derin sosyolojik sorunların yanı sıra siyasi krizlerin de tetikçisi olma özelliği taşımıştır.

Türkiye Kürtleri olarak iki şey talep ediyoruz: 1- Koşulsuz ve katıksız bir demokrasi, hür ve eşit yurttaşları olan demokratik bir cumhuriyet. 2- Ortak vatanımızda tek devlet, tek bayrak ve tek millet anlayışıyla eşitliği ve kardeşliği önceleyen birlikte yaşam. Bu mecburi savrulmaların daha da derinleşmemesi için sahiplenici yeni siyasi ve sosyal politikalara acilen ihtiyaç vardır. Bu yüzden bu ülkenin yüreği yanan Kürtleri olarak acilen bir şey yapma kararımızı kuvveden fiile çıkarmak istedik.

Hepsini kucaklamaya geliyoruz. Birlikte çözüm üretmeye geliyoruz. Kürt halkının taleplerini can kulağıyla dinlemek, not almak ve sorunlarının çözümü için her türlü girişimde bulunmak için geliyoruz.”