Skip to main content

DSG: 17 savaşçımız şehit oldu 

DSG: 17 savaşçımız şehit oldu 
posted onJanuary 22, 2022
nocomment

 
 Demokratik Suriye Güçleri (DSG), IŞİD’in Hesekê’de Xîweran Cezaevi’ne yönelik saldırısında, 17 DSG savaşçısının hayatını kaybettiğini, 23 DSG savaşçısının da yaralandığını duyurdu. 
 
Sosyal medya hesabından açıklama yapan DSG İletişim Sorumlusu Ferhad Şami, “Savaşçılarımızın fedakarlıkları, IŞİD'in yeniden diriliş planını boşa çıkardı. Bölgeyi ve dünyayı teröre karşı savunurken şehit olan 17 şehidimizle gurur duyuyoruz. Yaralanan 23 savaşçımıza acil şifalar diliyoruz” dedi. 
  
Perşembe akşamı kalabalık bir IŞİD grubu, Güneybatı Kürdistan’ın Hesekê kentinde yaklaşık 4 bin IŞİD’linin bulunduğu Xiweran Cezaevi’ne saldırıda bulunmuştu.  
 
Suriye İnsan Hakları Gözlemevi’nin (SOHR) açıklamasına göre, baskın sırasında en az 18 Kürt güvenlik görevlisi ve cezaevi gardiyanı ile 16 IŞİD üyesi hayatını kaybetti. 
 
100’ün üzerinde IŞİD’linin cezaevinden kaçtığı belirtilen cezaevi baskını, HSD ile IŞİD arasında Hesekê’de sokak çatışmalarına dönüştü. 
 
DSG’nin açıklamasına göre devam eden çatışmalarda sadece Cumartesi günü 22 IŞİD’li öldürüldü. DSG ayrıca, cezaevinden kaçan 89 IŞİD’linin yakalandığının duyurdu. 
 
Bölgede çatışmaların şiddetlenerek devam ettiği belirtiliyor.