Skip to main content

Saadet Partisi: HDP terörle arasına mesafe koyuyor 

Saadet Partisi: HDP terörle arasına mesafe koyuyor 
posted onDecember 27, 2021
nocomment


Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, “Ben şuanki noktada ümit ediyorum ki HDP de terör ile arasına mutlaka bir mesafe koyacaktır ki koyuyor da” dedi. 
 
Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, Euronews Türkçe’ye verdiği mülakatta HDP ve Kürt sorununa ilişkin değerlendirmelerde bulundu. 
 
HDP’nin PKK ile arasına mesafe koyduğunu söyleyen Karamollaoğlu, “Ben şuanki noktada ümit ediyorum ki HDP de terör ile arasına mutlaka bir mesafe koyacaktır ki koyuyor da… HDP’nin için de bunlar da var, yine parti içinde farklı gruplar ve sesleri çıktığı da bir gerçek. Onun için terörü bir tarafa bırakmamız ve demokratik şartlar altında konuşmamız gerekir” ifadesini kullandı. 
 
Kürt sorunun çözümü noktasında daha önce AKP’nin attığı adımları hatırlatan Karamollaoğlu, “Kendi lisanlarını konuşması gibi bu istikamette AK Parti’nin attığı adımlar da var. Bugün Türkçe yayın yapan bir kanal var, Kürtçe konuşması suç değil ki geçmişte maalesef bu bir suçtu. Yine kendilerini ifade etmelerine fırsat verilmedi ama şimdi var. Bunun ötesinde bir sorun yok. Ama birisi bölünmeye, şiddete başvuralım derse elbette bunun karşısındayız''diye konuştu.