Skip to main content

Çeçenistan: Abdullah Öcalan’ın heykelini dikeriz! 

Çeçenistan: Abdullah Öcalan’ın heykelini dikeriz! 
posted onDecember 22, 2021
nocomment

  
Çeçenistan'ın Başkanı Ramazan Kadirov, Kocaeli'de açılan bir parka Cevher Dudayev isminin verilmesine misilleme olarak, PKK Lideri Abdullah Öcalan’ın heykelini dikecekleri tehdidinde bulundu. 
 
Kocaeli’nin Körfez ilçesinde 9 ay önce yapımına başlanan Cevher Dudayev Parkı tamamlanarak hizmete açıldı. Parka, Rusların 1994 yılında Çeçenistan'a karşı başlatmış oldukları askeri harekâtta cephede hayatını kaybeden Çeçen İçkerya Cumhuriyeti'nin ilk cumhurbaşkanı Dudayev'in isminin verilmesi Rus yanlısı Çeçenistan Başkanı Ramazan Kadirov tarafından tepkiyle karşılandı. 
 
Sosyal medya hesabından Türkiye’ye yönelik tehdit mesajı yayımlayan Kadirov, terörist olarak gördükleri Cevher Dudayev isminin Türkiye’de bir parka verilmesine misilleme olarak PKK Lideri Abdullah Öcalan’ın heykelini dikecekleri tehdidinde bulundu. 
 
Mesajında Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı da hedef alan Kadirov, "Bizim açımızdan Türk hapishanelerinden birinde müebbet hapis cezasını çeken Kürdistan İşçi Partisi'nin kurucusu Abdullah Öcalan'ın adını Grozni'de ölümsüzleştirmek oldukça mantıklı ve siyasi olarak tam karşılık olur" ifadesini kullandı. 
 
 “Cumhurbaşkanı Erdoğan’a sesleniyorum. Ya teröristleri destekleyen ülke statüsü alın ya da Rusya ile şeffaf ve dürüst bir ilişki kurun” diyen Kadirov, Rusya Dışişleri Bakanlığı’na da çağrıda bulunarak, “Türk yetkililerin bu hareketi yıllardır gelişen Türk-Rus ilişkilerine doğrudan tehdittir. Bu kararlara dikkat etmek ve proaktif diplomatik atmak gerekir” dedi 
 
Dudayev, 1994 yılında Rusya’nın Çeçenistan’a yönelik başlatmış olduğu askeri harekâtta hayatını kaybetmişti.