Skip to main content

İran, bir kez daha Doğu Kürdistanlı partileri tehdit etti

İran, bir kez daha Doğu Kürdistanlı partileri tehdit etti
posted onSeptember 22, 2021
nocomment

Urmiye Hamza Karargahı Komutanı General Muhammed Taki Usanlu, Doğu Kürdistanlı örgütleri barındıkları Federe Kürdistan Bölgesi’ni terk etmemeleri durumunda akıllı füzeler ile vuracakları tehdidinde bulundu.

Son günlerde Federe Kürdistan Bölgesi’ndeki Doğu Kürdistanlı partilere yönelik tehdit ve saldırılarını arttıran İranlı askeri yetkililer, bir kez daha tehditler savurdu.

Urmiye Hamza Karargahı Komutanı General Muhammed Taki Usanlu askeri bir törende yaptığı konuşmada, Doğu Kürdistanlı partilerin ABD ve İsrail tarafından desteklendiğini ileri sürerek Federe Kürdistan Bölgesi’ni terk etmeleri çağrısında bulundu.

İranlı komutan, Doğu Kürdistanlı örgütlerin Federe Kürdistan Bölgesi’ni terk etmemeleri durumunda karagâhlarına yönelik akıllı füzeler nokta operasyonları yapacaklarını söyledi. 

Geçtiğimiz günler de, İran Genel Kurmay Başkanı ve İran Kara Kuvvetler Komutanı, Doğu Kürdistanlı örgütleri tehdit etmiş, ardından başkent Erbil’in kuzeydoğusunda yer alan Çoman, Balekayati ve Sidekan sınır bölgeler top atışları ve insansız hava araçları ile bombalanmıştı.