Skip to main content

Demirtaş’tan ittifak çağrısı: HDP’yi ciddiye almayanlar kaybeder

Demirtaş’tan ittifak çağrısı: HDP’yi ciddiye almayanlar kaybeder
posted onSeptember 13, 2021
nocomment

Eski HDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, muhalefet partilerine ilkesel ittifak çağrısını yineleyerek, HDPyi ciddiye almamaları durumunda kaybedecekleri uyarısında bulundu.

T24’te yer alan yazısında, seçimler ve ittifaklar hakkında değerlendirmelerde bulundan Demirtaş, “Türkiye, tarihinin en önemli seçimine doğru adım adım yaklaşıldığını” belirtti.

Demirtaş, “Hükûmet Sisteminin bir sistem değişikliğinden öte, bir rejim değişikliğini hedefliyor, daha doğrusu dayatıyor.” diyerek seçimin neden tarihi önemde olduğuna vurgu yaptı.

Muhalefetin “Sırf seçim kazanmak için yapılacak ilkesiz ittifaklar sonucunda ortaya çıkacak “kazanarak kaybetme” olasılığına” dikkat çeken Demirtaş, muhalefetin HDP’nin açıklayacağı tutum belgesini ciddiye alması gerektiğini savundu.

HDP’nin ciddiye almayanların kaybedeceği uyarısında bulunan Demirtaş, “Çünkü demokratikleşme konusunda HDP’nin şakası yok, HDP blöf yapmıyor, taktik yapmıyor. HDP’nin demokrasi ilkelerini ciddiyetle ele alıp tartışmaya yanaşmayacakları, HDP de asla ciddiye almayacaktır.” dedi.

Demirtaş’ın ittifaklar süreci ile ilgili öne sürdüğü şartlar şöyle:

“Yani seçilecek yönetim, bir süre sonra devleti ele geçirip kendisinden başka tüm kesimleri yok saymayacağını, ezmeyeceğini kesin olarak güvence altına alan bir program açıklamalı, gerekirse kamuoyu huzurunda ilkesel protokol imzalamalıdır. Ayrıca iktidar asla tek bir siyasi çizgiye veya kişiye dayalı olmamalı, Cumhuriyet ve devlet yeniden inşa edilirken yüz yıl önceki hatalar tekrarlanmamalı; Kürtler, Aleviler, muhafazakârlar, sosyalistler, Atatürkçüler, demokratik milliyetçiler dâhil her kesimden liyakatli kadrolar, demokrasi ortak paydasında yan yana durarak, el ele vererek birlikte hareket etmeyi başarabilmelidir.”