Skip to main content

Erdoğan’dan Soylu’ya destek: Yanında olduk, yanında olacağız

Erdoğan’dan Soylu’ya destek: Yanında olduk, yanında olacağız
posted onMay 29, 2021
nocomment

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, organize suç örgütü lideri Sedat Peker’in hedef aldığı Türkiye İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’ya destek çıktı. Erdoğan, “İçişleri Bakanımızın yanında olduk, yanındayız ve yanında olacağız.” dedi. 

Partisinin haftalık grup toplantısında Sedat Peker’in iddiaları hakkında değerlendirmelerde bulunan Erdoğan, Süleyman Soylu ve eski Başbakan Binali Yıldırım’a destek verdi.

Erdoğan, “Terör örgütleriyle mücadelede olduğu gibi suç örgütleriyle mücadelesinde de İçişleri Bakanımızın yanında olduk, yanındayız ve yanında olacağız. Hedefin büyük ve güçlü Türkiye inşası olduğunu anlamak için kullanılan araçlara ve kullananların siluetlerine bakmak yeterlidir. Binali Yıldırım arkadaşımızın da oğlu üzerinden hedef alınması asıl niyeti gösteren bir başka işarettir. Şimdiye kadar şahsımız ve çalışma arkadaşlarımız üzerinden yapılan herhangi bir saldırıya nasıl Evelallah demediysek bundan sonra da demeyeceğiz.” ifadelerini kullandı.  

“Erken seçim yok”

Muhalefet kanadından yükselen erken seçim çağrılarına da yanıt veren Erdoğan, “Boşuna uğraşmayın, seçim Haziran 2023'tür. Seçimin 2023'te yapılacağını defalarca tekrarlamış olmamıza rağmen, erken seçim teranesi tutturanların sufleyi nereden aldıkları açık.” diye konuştu.