Skip to main content

Arınç’tan Peker yorumu: Lohusa kadınların bile tutuklandığı bir ülkede herhalde gereği yapılacaktır

Arınç’tan Peker yorumu: Lohusa kadınların bile tutuklandığı bir ülkede herhalde gereği yapılacaktır
posted onMay 23, 2021
nocomment

Eski Hükümet Sözcüsü, TBMM Başkanı ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, organize suç örgütü lideri Sedat Peker’in ileri sürdüğü iddiaların araştırılması ve yargı sürecinin başlatılması gerektiğini söyledi.

Independet Türkçe’ye konuşan Arınç, yolsuzluk için çete kuranlara karşı yargının harekete geçmesinin önemine işaret ederek, “Lohusa kadınların bile tutuklandığı, çocukları ile beraber cezaevinde kaldığı bir Türkiye'de, kanser hastalığı ile boğuşurken bile tahliye edilmeyen insanların bulunduğu bir Türkiye'de tutuklamalar yapılacaksa bu ağır suçların sahipleri hakkında herhalde yapılacak.” yorumunu yaptı.

Yargının cesaretlendirilmesi gerektiğini belirten Arınç, “Bu yargının görevidir. Tabii Adalet Bakanımızın yargının, HSK'nın ve bunlara talimat verme durumunda olan herkesin 'Bu olayların üzerine gideceksiniz arkadaş. Ben sizden adalet bekliyorum' demesi lazım. Şimdi işin yargı boyutu, emniyet bürokrasisi boyutu var. Emniyetin dışında başka eller de olabilir. Kendi içlerinde tekrar bir arınma gerekiyorsa, bunu yapacaklardır. Ve vatandaşa bilgi verilecektir. Tatmin edilecektir. Çünkü demokrasinin iki önemli ölçütü şeffaflık ve hesap verebilirlik. Her şey şeffaf olacak. E bu adam bunları bugün söylüyor, acaba doğru mu? Yanlış da olabilir. Ama onları araştırma görevi, yargının görevi. Bir bak bakalım ne diyor? İtham ettikleri şeylere bir bak bakalım, onları bir dinle.” ifadelerini kullandı.