Skip to main content

Davutoğlu’ndan erken seçim çağrısı

Davutoğlu’ndan erken seçim çağrısı
posted onMay 11, 2021
nocomment

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, Türkiye’de erken seçimin artık bir zorunluluk haline geldiğini, AKP ve MHP seçmeninin de bunu istediğini söyledi.

Türkiye’nin hukuk ve ekonomi meselelerinde zor bir süreçten geçtiğini ve sorunların erken seçimle çözülebileceğini belirten Davutoğlu, “Bir ülkenin üzerinde, ekonomisinin hukukun üzerinde kara bulutlar dolaşmasının, çözümü seçimdir. Ve çözüm bu anlamda hem çözümdür hem rahmettir. Rahatlatır. O kara bulutlar kasvet haline gelirse ve seçim olmazsa yıldırım düşer yani ülkede gerilim olur. Seçim rahatlatır ülkeyi. Eğer iktidardakilerin hala meşru desteği varsa hodri meydan, çıkarlar ve rahatlarlar.” ifadelerini kullandı.

Organize suç örgütü lideri Sedat Peker’in iktidara yönelik açıklamalarını da değerlendiren Davutoğlu, “Devlet yeni mi öğrendi suç örgütü lideri olduğunu?  Referanduma destek için, Cumhurbaşkanlığına destek için neredeyse mitingler yaptı ve Anadolu'da AK-Partililer tarafından karşılandı, iktidar tarafından karşılandı. Bugün İçişleri Bakanı, suç örgütü tanımlamasıyla açıklama yapıyor. Peki daha önce devlet adına koruma veren siz değil miydiniz?” diye sordu