Skip to main content

Pervin Buldan: KDP ile ilişki geliştirmek istiyoruz, fakat karşılık bulamıyoruz

Pervin Buldan: KDP ile ilişki geliştirmek istiyoruz, fakat karşılık bulamıyoruz
posted onApril 14, 2021
nocomment

Kürdistan Bölgesi’nde HDP’ye baskı ve haksızlıklar yapıldığını ileri süren Pervin Buldan, Kürdistan Demokrat Partisi (KDP) ile ilişki geliştirmek istediklerini fakat aynı karşılığı bulamadıklarını söyledi.

HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan Rudaw’a verdiği röportajda, son dönemde Kürdistan Bölgesi’nde parti üyelerine yönelik baskı ve haksızlıklar yapıldığını iddia etti. Güney Kürdistan’daki parti ve örgütler ile ilişki geliştirmek istediklerini dile getiren Buldan, KDP’den karşılık bulamadıklarını belirtti.

Buldan “KDP ile ilişkilerimizi geliştirmek istiyoruz. Fakat maalesef bu talebimizin aynı şekilde karşılık bulmadığını görüyoruz. Kürdistan Bölgesi’nde üyelerimize baskı yapılıyor, birçok haksızlıklar yaşanıyor. Bu doğru bir yöntem değil ve bu ilişki biçimi böyle devam etmemeli” dedi.

Kuzey Kürdistan’daki Kürt partileri ile birlik çalışmalarından razı olduklarını belirten Buldan, “Kürdistani ittifakla gurur duyuyoruz. Bu ittifakın tüm aktörlerini saygı ile selamlıyoruz. Gerçekten de böylesine tarihi bir süreçte çok önemli bir görev üstleniyorlar” ifadesini kullandı.